24.3 C
Αθήνα
Κυριακή, 24 Μαΐου, 2026
Magda's News
Για την υγεία μας

5 tips για να προστατευτούμε από τον καύσωνα

Η πνευμονολόγος Σταματούλα Τσικρικά εξηγεί τι μπορούμε να κάνουμε για να προστατευτούμε από τον καύσωνα.

Η θερμή εισβολή του Ιουνίου είναι προ των πυλών.

Η θερμοκρασία από σήμερα Τρίτη σταδιακά ανεβαίνει, θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου και θα φθάσει ακόμη και τους 43.

Το καυτό τριήμερο ξεκίνησε σήμερα και θα κορυφωθεί την Τετάρτη και την Πέμπτη.

Υψηλές θερμοκρασίες και αφρικανική σκόνη θα δημιουργήσουν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ ιδίως για τις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.

Η Σταματούλα Τσικρικά συμβουλεύει:

«Να αποφεύγουν την έντονη δραστηριότητα κυρίως τις μεσημβρινές ώρες αλλά και τις εξωτερικές δραστηριότητες, τις άσκοπες μετακινήσεις, θα πρέπει ο πληθυσμός να παραμένει σε κλιματιζόμενους χώρους, να είμαστε καλά ενυδατωμένοι».

Ενώ σε περίπτωση που κάποιος παρουσιάσει συμπτώματα θερμικής καταπληξίας θα πρέπει άμεσα να μετακινηθεί σε χώρο παροχής υπηρεσιών υγείας ή να επικοινώνησε με γιατρό.

Επίσης η ειδικός επεσήμανε κατά την περίοδο του καύσωνα «να προτιμούμε στην διατροφή μας να καταναλώνουμε φρούτα και λαχανικά».

Related posts

Κορωνοϊός: Αυτές είναι οι μακροχρόνιες επιπλοκές σε καρδιά και εγκέφαλο

Magdas News

Νέα μελέτη για Αλτσχάιμερ και σκλήρυνση κατά πλάκας από το Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας

Magdas News

Κουκιά: Οι πολύτιμες ιδιότητες για την υγεία, αλλά και ένας σοβαρός, άγνωστος σε πολλούς κίνδυνος

Magdas News