magdasnews.gr
Για την υγεία μας

2 παράγοντες που επηρεάζουν το χρώμα των δοντιών σου

2 παράγοντες που επηρεάζουν το χρώμα των δοντιών σου

Το χρώμα των δοντιών είναι ένας σημαντικός παράγοντας, ώστε να νιώθουμε όμορφα με την εμφάνισή μας. Πολλά μπορούν να το επηρεάσουν, όπως το τσιγάρο, ο καφές και το κόκκινο κρασί.

Μπορεί οι παραπάνω τρεις λόγοι να είναι οι πιο γνωστοί, αλλά υπάρχουν και άλλοι πολλοί, που πολλές φορές αγνοούμε. Συγκεντρώσαμε λοιπόν 2 ακόμη λόγους που τα δόντια σου δεν έχουν το λαμπερό λευκό χρώμα που ζητάς και σου τους παρουσιάζουμε:

Η λεμονάδα μπορεί να είναι σύμμαχος στο detox του οργανισμού σου, αλλά παράλληλα γίνεται και ένας μικρός εχθρός των δοντιών σου, αφού η αθώα και τόσο γευστική λεμονάδα που αγαπάμε ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, μπορεί βλάψει το σμάλτο των δοντιών λόγω του συνδυασμού κιτρικού οξέος και ζάχαρης τα οποία περιέχει.

Το ήξερες πως αν κολυμπάς στην πισίνα, μπορεί να αλλάξει το χρώμα των δοντιών σου; Όχι, δεν θα σου απαγορεύσουμε το κολύμπι στην πισίνα, αλλά πρέπει να γνωρίζεις πως αν αφήσεις κάποια φορά το νερό της πισίνας να μπει στο στόμα σου, μπορεί να δημιουργηθούν “λεκέδες” στα δόντια σου. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με έρευνες, οι χημικές ουσίες που βρίσκονται στην πισίνα μπορεί να επηρεάσουν το χρώμα των δοντιών, αν κολυμπάς πάνω από έξι ώρες την εβδομάδα σε αυτή.

Σχετικές αναρτήσεις

Κορωνοϊός: Τι διαφορετικό έχουν όσοι νοσούν ελαφρύτερα;

News Room A

Πεπτικό σύστημα: Τα συμπτώματα του εντέρου χρειάζεται να συζητηθούν με κάποιον ειδικό

News Room A

Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου: Οι τροφές που το επιδεινώνουν, και όσα πρέπει να γνωρίζετε

News Room M