magdasnews.gr
Πάμε θέατρο…

13 διαφορετικές ταινίες για να δεις του Αγίου Βαλεντίνου!

13 διαφορετικές ταινίες για να δεις του Αγίου Βαλεντίνου!

Μια λίστα με διαφορετικές ταινίες που αξίζει να παρακολουθήσεις για να κάνεις την επανάστασή σου την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. 

“Unfaithful” (2002)

 

Μια 35χρονη, ύστερα από 11 χρόνια γάμου, απατά τον άνδρα της με ένα νεαρό Γάλλο μποέμ. Ο σύζυγός της, όταν ανακαλύπτει την απιστία της, επισκέπτεται τον εραστή της και, τυφλωμένος από ζήλια, οδηγείται σε μια μοιραία πράξη.
Closer (2004)

Ο 32χρονος Νταν, άσημος δημοσιογράφος, αν και συζεί με την 25χρονη Άλις, πρώην στριπτιζέζ, πολιορκεί ερωτικά την Άννα, μια 38χρονη φωτογράφο, η οποία είναι παντρεμένη με τον συνομήλικό της Λάρι, έναν γιατρό με macho αντιλήψεις για το γυναικείο φύλο και καθόλου αδιάφορο ως προς τα κάλλη της Άλις.

American Beauty (1999)

O Λέστερ, ευκατάστατος οικογενειάρχης των προαστίων, συνειδητοποιεί βαθμιαία την αβάσταχτη κενότητα της υλιστικής του καθημερινότητας. H υπαρξιακή του κρίση θα πάρει σοβαρές διαστάσεις από τη στιγμή που αρχίζει να έλκεται από μια συμμαθήτρια της κόρης του και να συμπεριφέρεται εντελώς αντικοινωνικά. Η ταινία πραγματεύεται μία “επίθεση” στην παραδοσιακή εκδοχή του “αμερικανικού ονείρου” και στους εκπροσώπους του, που κατέληξαν υπέρμαχοι όλων όσων κάποτε αμφισβητούσαν.

Eyes Wide Shut (1999)

Το “Μάτια Ερμητικά Κλειστά” ήταν το κύκνειο άσμα του Στάνλεϊ Κιούμπρικ, καθώς τέσσερις μέρες μετά την παράδοση του τελικού μοντάζ της ταινίας, ο σκηνοθέτης πέθανε. Η Νικόλ Κίντμαν και ο Τομ Κρουζ, οι οποίοι ήταν παντρεμένοι τότε, υποδύονται ένα ζευγάρι που ο γάμος τους περνάει μια κρίση, η οποία οδηγεί τον Κρουζ σε ένα μέρος όπου καλλίγραμμες γυμνές γυναίκες επιδίδονται σε όργια ρωμαϊκών διαστάσεων. Αποκαλυπτική, τολμηρή, εκκεντρική ταινία με πολλές ερωτικές σκηνές.

Fatal Attraction (1987)

Ερωτικό θρίλερ παραγωγής 1987 σε σκηνοθεσία Έιντριαν Λάιν. Η ταινία πραγματεύεται την απιστία ενός παντρεμένου με μιαν άλλη γυναίκα, με την οποία περνάει ένα σαββατοκύριακο και τις συνέπειες αυτής του της πράξης, εφόσον η γυναίκα αυτή γίνεται εμμονική σε βαθμό παρενόχλησης τόσο του ιδίου, όσο και της οικογένειάς του. Πρωταγωνιστές αυτού του ερωτικού τριγώνου είναι ο Μάικλ Ντάγκλας, η Γκλεν Κλόουζ και η Αν Άρτσερ.

Shame (2011)

Μια ταινία του Στιβ ΜακΚουιν, με τον Μάικλ Φασμπέντερ στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Όοον αφορά την υπόθεση, ο εθισμένος στο σεξ Μπράντον προσπαθεί να χειριστεί την προσωπική του ζωή, η οποία περιπλέκεται περισσότερο όταν η αδερφή του έρχεται απροειδοποίητα κι εγκαθίσταται στο νεοϋορκέζικο διαμέρισμά του

She’s Gotta Have It (1986)

Ο Σπάικ Λι έγινε γνωστός στην αμερικανική κινηματογραφική σκηνή το 1986 με το “She’s Gotta Have It”, μια ταινία που έμεινε στην ιστορία για την επαναστατική της απεικόνιση της γυναικείας σεξουαλικότητας. Ο κεντρικός χαρακτήρας της ταινίας, η Νόλα Ντάρλινγκ, αφού έβγαινε με τρεις άντρες και πειραματίστηκε με τη μονογαμία, συνειδητοποίησε τελικά ότι δε χρειάζεται κανέναν άντρα για να την κάνει ευτυχισμένη.

The Break-Up (2006)

 

Η Μπρουκ έχει απηυδήσει από την στάση του φίλου της Γκάρι στη σχέση τους και του ανακοινωνει ότι χωρίζουν. Συνεχίζουν όμως να μένουν στο ίδιο σπίτι, μιας και ανήκει και στους δύο, το οποίο μετατρέπεται σε εμπόλεμη ζώνη. Αυτός ο χωρισμός είναι η ευκαιρία να αποκαλυφθεί το κατά πόσο η σχέση τους ήταν ουσιαστική ή όχι.
The War of the Roses (1989)

Η ταινία ακολουθεί ένα πλούσιο ζευγάρι με έναν φαινομενικά τέλειο γάμο. Όταν ο γάμος τους αρχίζει να διαλύεται, τα υλικά αγαθά γίνονται το κέντρο μιας εξωφρενικής και πικρής μάχης διαζυγίου. Τόσο στο μυθιστόρημα όσο και στην ταινία, το όνομα της οικογένειας του παντρεμένου ζευγαριού είναι το Ρόουζ και ο τίτλος είναι ένας υπαινιγμός για τις μάχες μεταξύ των αντιμαχόμενων Οίκων της Υόρκης και του Λάνκαστερ που διεκδικούσαν τον αγγλικό θρόνο κατά τον ύστερο Μεσαίωνα. Πρωταγωνιστούν οι Μάικλ Ντάγκλας, Κάθλιν Τέρνερ και Ντάνι Ντε Βίτο.

Get Out (2017)

Η αμερικάνικη ταινία τρόμου “Get Out”, αποδείχτηκε μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του 2017. Το σενάριο και την σκηνοθεσία της ταινίας ανέλαβε ο Τζόρνταν Πιλ, ο οποίος έκανε τότε το σκηνοθετικό του ντεμπούτο. Όσον αφορά την υπόθεση, ο Αφροαμερικανός Κρις συνοδεύει τη λευκή κοπέλα του Ρόουζ σε ένα σαββατοκύριακο γνωριμίας με τους γονείς της, στο πατρικό τους σπίτι. Το ταξίδι αναψυχής δεν θα αργήσει να μετατραπεί σε εφιάλτη…

Gone Girl (2014)

Η ιστορία ξεκινάει ως ένα μυστήριο σχετικό με έναν άνδρα του οποίου η σύζυγος εξαφανίζεται και σύντομα οι υποψίες πέφτουν πάνω του. Η ταινία εξετάζει την ανειλικρίνεια, την επίδραση των μίντια, τις επιπτώσεις που μπορούν να προκαλέσουν τα οικονομικά ζητήματα σε ένα γάμο και τον τρόπο που οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται ο ένας τον άλλον. Την σκηνοθεσία της ταινίας ανέλαβε ο Ντέιβιντ Φίντσερ και το σενάριο έγραψε η Τζίλιαν Φλιν, βασισμένο στο ομότιτλο μυθιστόρημά της. Πρωταγωνιστούν οι Μπεν Άφλεκ, Ροζαμάουντ Πάικ, Νιλ Πάτρικ Χάρις, Τάιλερ Πέρι και Κάρι Κουν.

Kill Bill (2003)

Μία ταινία του Κουέντιν Ταραντίνο, η οποία ακολουθεί έναν χαρακτήρα που αρχικά προσδιορίζεται ως “The Bride” (Νύφη). Ύστερα από τέσσερα χρόνια σε κωματώδη κατάσταση, η Νύφη, μια επαγγελματίας δολοφόνος που προδόθηκε από τους συντρόφους της και τον εραστή της Μπιλ, συνέρχεται και ζητά εκδίκηση.

Marriage Story (2019)

Ο υποψήφιος για Όσκαρ κινηματογραφιστής Νόα Μπάουμπακ σκηνοθετεί αυτήν τη δυνατή, ανθρώπινη ιστορία για τη διάλυση ενός γάμου και την διατήρηση μιας οικογένειας. Πρωταγωνιστούν οι Σκάρλετ Τζοχάνσον και Άνταμ Ντράιβερ, ενώ σε δευτερεύοντες ρόλους παίζουν ηθοποιοί όπως η Λόρα Ντερν, ο Άλαν Άλντα, ο Ρέι Λιότα, η Τζούλι Χάγκερντι και η Μέρι Γουέβερ.

Σχετικές αναρτήσεις

Φιλανθρωπική εκδήλωση του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς στο Ζάππειο

News Room M

Η καλλιτεχνική φύση της Νάντιας Μπουλέ όπως παρουσιάζεται από την Γιώτα Τσιμπρικίδου

News Room A

«ΣΤΙΓΜΑ- STIGMA»

News Room