magdasnews.gr
Home - Συμβουλές

Χρώματα στο σπίτι: Τι σημαίνει το κάθε χρώμα και πώς “αλλάζει” την ψυχολογία μας

Κάθε φορά που θέλουμε να αλλάξουμε λίγο το σπίτι μας, σκεφτόμαστε να προσθέσουμε λίγο χρώμα στους τοίχους, να αλλάξουμε τα έπιπλά μας και γενικότερα να “διορθώσουμε” την αύρα του προσωπικού μας χώρου.

Η επιλογή του κατάλληλου χρώματος που θα ντύσει το εσωτερικό του κάθε χώρου σε ένα σπίτι θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία της τελικής του εικόνας. Σίγουρα θα επιλέξουμε εκείνο το χρώμα που μας αρέσει, αλλά υπάρχουν συγκεκριμένα χρώματα που ταιριάζουν σε συγκεκριμένα σημεία του σπιτιού.

Τί μπορεί να μας προσφέρει το “κατάλληλο” χρώμα στον κατάλληλο χώρο;

Το μπλε αποτελεί το χρώμα της χαλάρωσης και της γαλήνης και μαζί με το πράσινο που συμβάλλει στη ξεκούραση των ματιών και την αίσθηση πως βρισκόμαστε πιο κοντά με τη φύση αποτελούν ιδανικές επιλογές για το υπνοδωμάτιο ή το σαλόνι.

Το κόκκινο και οι αποχρώσεις του, προτιμώνται για χώρους που προορίζονται για μελέτη και συγκέντρωση, αφού ανεβάζει την ένταση και την αφύπνιση και έτσι βοηθάει στην καλή απόδοση. Γενικότερα, πρέπει να γνωρίζεις πως το κόκκινο, το ροζ, το πορτοκαλί και το κίτρινο, είναι τα χρώματα που μας “ξυπνούν” τα συναισθήματα.

Αν όμως θέλεις μία πιο ουδέτερη διακόσμηση στο χώρο σου, πρέπει να γνωρίζεις πως τα ουδέτερα χρώματα, δηλαδή το λευκό, το γκρι το μπεζ και οι αποχρώσεις τους αποτελούν μια ασφαλή και πολύ καλή βάση ώστε να αναδειχθούν πάνω τους τα πιο έντονα χρώματα. Είναι τα χρώματα της φρεσκάδας και ίνουν μια ευχάριστη αίσθηση και κάνουν το χώρο να φαίνεται πιο φωτεινός και καθαρός.

Σχετικές αναρτήσεις

7 Συμβουλές για να γεμίσεις το Σπίτι σου με Θετική Ενέργεια!

News Room M

10 συμβουλές για την απόκτηση του πρώτου σου σπιτιού

News Room G

5 εύκολοι τρόποι να Ζεστάνεις ένα Κρύο μπάνιο!

News Room M