magdasnews.gr
Home - Συμβουλές

Το ήξερες; Για αυτό το λόγο τα ψυγεία έχουν πόρτες με μαγνήτη

Τα πρώτα ψυγεία ήταν οικιακές συσκευές που κρατούσαν το φαγητό κρύο χρησιμοποιώντας μεγάλα τούβλα πάγου και έγιναν δημοφιλή στα τέλη του 19ου και στις αρχές του 20ου αιώνα. Ασχέτως με την τεχνολογία ψύξης, οι πόρτες τον ψυγείων τότε έκλειναν και σφραγίζονταν με έναν μηχανικό μάνταλο.

Στα μέσα της δεκαετίας του ’50, παρατηρήθηκαν πολλοί θάνατοι παιδιών στις ΗΠΑ οι οποίοι ονομάστηκαν «θάνατοι ψυγείου». Πολλά παιδιά παίζοντας κλειδώθηκαν μέσα στα ψυγεία και επειδή οι συγκεκριμένες συσκευές είναι αεροστεγείς όταν κλείνουν, αν ένας άνθρωπος κλειστεί μέσα στο ψυγείο δεν θα έχει μεγάλη ποσότητα οξυγόνου. Έτσι τα παιδιά πέθαιναν από ασφυξία.

Η πράξη νομοθετικού περιεχομένου για την ασφάλεια των ψυγείων στις ΗΠΑ ψηφίστηκε το 1956 και ζητούσε έναν διαφορετικό τρόπο για το κλείσιμο των ψυγείων. Θα ίσχυε για όλα τα νέα ψυγεία που θα κατασκευάζονταν από τα τέλη του 1958 και έπειτα και ευθύνεται για την σταδιακή υιοθέτηση της μαγνητικής πόρτας που χρησιμοποιούμε μέχρι και σήμερα. Μια έρευνα του 1985 έδειξε πως οι θάνατοι από ασφυξία μέσα σε ψυγεία μειώθηκαν δραματικά την δεκαετία του ’60, με την μείωση να συνεχίζεται μέχρι και τις αρχές της δεκαετίας του ’80.

Σχετικές αναρτήσεις

Ο αγαπημένος της Jennifer Lopez πούλησε το σπίτι του έναντι αστρονομικού ποσού και αξίζει κάθε ευρώ

News Room

Deco Hacks: Πώς θα κάνεις το μικρό σου δωμάτιο να φαίνεται πιο μεγάλο

News Room

Το πιο όμορφο σχολείο της Ελλάδας βρίσκεται στην Κάρπαθο

News Room