magdasnews.gr
Είμαι γυναίκα!

Τι Κάνουμε Με Το Λιπαρό Δέρμα;

Το λιπαρό δέρμα είναι το αποτέλεσμα της υπερπαραγωγής σμήγματος από σμηγματογόνους αδένες. Αυτοί οι αδένες βρίσκονται κάτω από την επιφάνεια του δέρματος. Το σμήγμα είναι μια λιπαρή ουσία που αποτελείται από λίπη. 

Το σμήγμα δεν είναι καθόλου κακό, καθώς βοηθά στην προστασία και ενυδάτωση του δέρματός σας και διατηρεί τα μαλλιά σας λαμπερά και υγιή. Πάρα πολύ σμήγμα, ωστόσο, μπορεί να οδηγήσει σε λιπαρό δέρμα, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε φραγμένους πόρους και ακμή. 

Η γενετική, οι ορμονικές αλλαγές ή ακόμα και το στρες μπορεί να αυξήσουν την παραγωγή σμήγματος. Το λιπαρό δέρμα και η ακμή είναι δύσκολο να διαχειριστούν. Ακόμα, οι θεραπείες στο σπίτι συχνά μειώνουν τα συμπτώματα χωρίς τη χρήση συνταγογραφούμενων φαρμάκων ή ακριβών θεραπευτικών αγωγών περιποίησης του δέρματος. 

Εδώ είναι 5 διορθωτικά μέτρα για το λιπαρό δέρμα που μπορείτε να δοκιμάσετε στο σπίτι. 

1. Πλύνετε το πρόσωπό σας: Φαίνεται προφανές, αλλά πολλοί άνθρωποι με λιπαρό δέρμα δεν πλένουν το πρόσωπό τους καθημερινά. Εάν το δέρμα σας είναι λιπαρό, θα πρέπει να πλένετε το πρόσωπό σας δύο φορές την ημέρα – αλλά μην το παρακάνετε. Αποφύγετε σκληρά σαπούνια. Χρησιμοποιήστε ένα απαλό σαπούνι όπως, σαπούνι γλυκερίνης αντ ‘αυτού. 

2. Μέλι: Το μέλι είναι ένα από τα πιο σεβαστά φάρμακα της επιδερμίδας της φύσης. Χάρη στις αντιβακτηριακές και αντισηπτικές του ικανότητες, μπορεί να ωφελήσει το λιπαρό δέρμα που είναι επιρρεπές σε ακμή. Το μέλι είναι επίσης ένα φυσικό υγροσκοπικό, έτσι βοηθά να διατηρείται το δέρμα υγρό, αλλά όχι λιπαρό. Αυτό συμβαίνει επειδή οι υγροσκοπικοί παράγοντες αντλούν την υγρασία από το δέρμα χωρίς να το αντικαθιστούν. Για να χρησιμοποιήσετε το μέλι για την θεραπεία ακμής και του λιπαρού δέρματος, απλώστε ένα λεπτό στρώμα, κατά προτίμηση ωμό, στο πρόσωπό σας. αφήστε το να στεγνώσει για περίπου 10 λεπτά και ξεπλύνετε καλά με ζεστό νερό. 

3. Ασπράδια και λεμόνια: Τα λευκά αυγά και τα λεμόνια είναι ένα συνηθισμένο φάρμακο που προτείνουν για το λιπαρό δέρμα. Και τα δύο συστατικά πιστεύεται ότι σφίγγουν τους πόρους. Το οξύ στα λεμόνια και άλλα εσπεριδοειδή μπορεί να βοηθήσει στην απορρόφηση του πετρελαίου. Τα λεμόνια έχουν επίσης αντιβακτηριακές ικανότητες. Ωστόσο, αυτό το φάρμακο δεν αποτελεί καλή επιλογή για άτομα με αλλεργίες στα αυγά. 

Για να κάνετε μάσκα προσώπου λευκού και λεμονιού: 

-Συνδυάστε 1 ασπράδι αυγού με 1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού. 

-Εφαρμόστε το στο πρόσωπό σας και αφήστε το μέχρι να στεγνώσει η μάσκα. 

-Αφαιρέστε με ζεστό νερό και στεγνώστε. 

4. Αμύγδαλα Τα αλεσμένα αμύγδαλα δεν λειτουργούν μόνο για την απολέπιση του δέρματός σας, αλλά βοηθούν επίσης στην αποσκλήρυνση των υπερβολικών ελαίων και ακαθαρσιών. 

Για να τρίψετε το πρόσωπό σας με αμύγδάλα: 

-Τρίψτε καλά τα ακατέργαστα αμύγδαλα για να φτιάξετε 3 κουταλάκια του γλυκού. 

-Προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας μέλι. 

-Εφαρμόστε στο πρόσωπό σας απαλά, με κυκλικές κινήσεις. 

-Ξεπλύνετε με ζεστό νερό και στεγνώστε.  Αφήστε τη μάσκα για 10-15 λεπτά

-Ξεπλύνετε με ζεστό νερό και στεγνώστε. 

5. Αλόη Βέρα Η Αλόη Βέρα είναι γνωστή για τη καταπραϋντικής δράση, όπως εγκαύματα και άλλες δερματικές παθήσεις. Υπάρχουν καλά επιστημονικά στοιχεία που βοηθούν στη θεραπεία του δέρματος που προκαλείται από τα λιπαρά επιθέματα. Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν αλόη βέρα για τη θεραπεία του λιπαρού δέρματος. 

Μπορείτε να εφαρμόσετε ένα λεπτό στρώμα στο πρόσωπό σας πριν από τον ύπνο και να το αφήσετε το μέχρι το πρωί. Η αλόη βέρα είναι γνωστό ότι προκαλεί αλλεργική αντίδραση στο ευαίσθητο δέρμα. Εάν δεν έχετε χρησιμοποιήσει αλόη βέρα πριν, δοκιμάστε μια μικρή ποσότητα στο αντιβράχιο σας. Αν δεν εμφανιστεί καμία αντίδραση μέσα σε 24 έως 48 ώρες, θα πρέπει να είναι ασφαλής.

Όλα τα παραπάνω έχουν ενημερωτικό χαρακτήρα και πριν χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε εφαρμογή ρωτήστε την/τον δερματολόγο σας ή την αισθητικό σας!

Πηγή: likewoman.gr

Σχετικές αναρτήσεις

«H ζωή είναι ωραία» ακόμα κι όταν παλεύεις με τον καρκίνο

News Room

Οι κίνδυνοι και τα οφέλη του κολπικού τοκετού μετά από καισαρική τομή

News Room

Έχετε μικρές τρίχες στο στήθος σας; Δείτε τι μπορεί αυτό να σημαίνει….

News Room