magdasnews.gr
Home - Συμβουλές

Πώς θα φροντίσω την τέντα μου για να μην την αλλάξω σύντομα;

Πολύ συχνά αμελούμε τη συντήρηση των τεντών μας. Το καθάρισμα όμως και η γενικότερη φροντίδα τους, θα παρατείνουν τον χρόνο ζωής τους και φυσικά θα “σώσουν” το πορτοφόλι σας, αφού δεν θα χρειαστεί να την αλλάξετε σύντομα.

Φροντίστε να διατηρείτε καθαρές τις τέντες σας. Καλό είναι να απομακρύνετε τους λεκέδες όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Οτιδήποτε πέφτει πάνω στις τέντες σας όπως στάχτη, περιττώματα πουλιών, φύλλα και αποτσίγαρα, μπορεί σε συνδυασμό με τις καιρικές συνθήκες να διαβρώσουν τη ποιότητα των πανιών.

Αρχικά, το ύφασμα καθαρίζεται όταν είναι στεγνό. Η σκόνη και τα στίγματα φεύγουν με απαλό βούρτσισμα και ότι απομείνει με την ηλεκτρική σκούπα. Για το πλύσιμο χρησιμοποιήστε μια βούρτσα ή μια οικιακή ξύλινη σκούπα και μόνο με κρύο ή χλιαρό νερό,  απομακρύνετε τους λεκέδες.

Εξίσου σημαντικό είναι να επιδιορθώνετε άμεσα σχισίματα και μικροφθορές γιατί θα επιδεινωθούν πολύ γρήγορα και πριν το καταλάβετε, η τέντα σας θα χρειάζεται αντικατάσταση. Αν έχει τρυπήσει το τεντόπανο καλύψτε την τρύπα ράβοντας πάνω της ένα κομμάτι από το ίδιο τεντόπανο ή ένα κομμάτι καραβόπανο, το οποίο θα έχετε κόψει λίγο μεγαλύτερο από την τρύπα για να μπορεί να στερεωθεί καλύτερα.

Μην ξεχνάτε να ελέγχετε και τα μεταλλικά εξαρτήματα για σημάδια σκουριάς που θα εμποδίσουν την καλή λειτουργία των τεντών. Αν παρατηρήσετε κάτι, βάψτε τα σκουριασμένα σημεία αφού τα τρίψετε με λίγο σύρμα ή προληπτικά αλείψτε τις ενώσεις με λάδι.

Άκης Τσακίρης
@akistsakiris

Σχετικές αναρτήσεις

Δείτε ΠΩΣ μοιάζει το ίδιο Διαμέρισμα από το Ρετιρέ ως τον 1ο όροφο. Οι Διαφορές θα σας αφήσουν με το Στόμα Ανοιχτό!

News Room

Λατρέψαμε την κουζίνα της Έλλης Κοκκίνου (photo)

News Room

10 Μοντέρνα Χρώματα για Ταβάνια που θα σε κάνουν να κοιτάς Ψηλά!

News Room M