magdasnews.gr
Home - Συμβουλές

Πώς θα οργανώσω σωστά την αποθήκη του σπιτιού μου; – 6 κινήσεις που θα σας βοηθήσουν

Πολλές νοικοκυρές ( και όχι μόνο ), έχουν ένα κρυφό δωμάτιο, που πολλές φορές, θέλουν να ξεχάσουν ακόμη και την ύπαρξή του. Είναι η γνωστή μας αποθήκη, όπου εκεί συνήθως αφήνουμε πράγματα σχεδόν άχρηστα, πράγματα που δεν θέλουμε να αποχωριστούμε, ή γενικότερα ότι δεν είναι λειτουργικό για την καθημερινότητά μας.

Από τη στιγμή όμως που είναι χώρος του σπιτιού μας, πρέπει και η αποθήκη, να έχει μία σωστή οργάνωση και μία σχετική καθαριότητα. Το magdasnews “βάζει στη σειρά” την αποθήκη σου, με τα παρακάτω βήματα:

  1. Φυσικά και πρώτα από όλα, πρέπει να διαλέξεις, τί χρειάζεσαι και τί όχι. Ότι δεν είναι λειτουργικό, ότι δεν μας είναι χρήσιμο, πρέπει να φύγει μακριά.
  2. Στη συνέχεια, σκεφτείτε τον τρόπο που μπορείτε να τοποθετήσετε όλα όσα έχετε κρατήσει μετά το ξεκαθάρισμα, σε διαφορετικά ράφια, ανάλογα με την ιδιότητά τους και αν είναι ανάγκη, αλλάξτε ακόμη και το ύψος των ραφιών ή την τοποθεσία.
  3. Εκμεταλλευτείτε το ύψος και τοποθετήστε τα αντικείμενα αναλόγως, όπου μπορείτε, έτσι ώστε να αυξήσετε την χωρητικότητα της αποθήκης σας.
  4. Κρατήστε πάντα την αποθήκη καθαρή. Όσο και αν είναι κουραστικό, πρέπει να την καθαρίζετε τακτικά και όχι μόνο για να είναι άψογη, αλλά μία καθαρή αποθήκη, είναι πάντα πιο λειτουργική.
  5. Μπορεί το σπίτι σας να είναι σε άψογη κατάσταση, αλλά αν δεν είναι άψογη και η αποθήκη, τότε οι προσωπικοί σας χώροι, πάντα θα σας θυμίζουν ότι υπάρχει ένας χώρος που… “φωνάζει για βοήθεια”.
  6. Το labeling θα σας βοηθήσει πολύ. Όταν οργανώσετε την αποθήκη σας και βάλετε τα πράγματά σας σε κούτες ή οργανωμένους χώρους, τοποθετήστε ταμπελάκια που θα σας βοηθήσουν να βρείτε ότι χρειάζεστε, όποτε το χρειάζεστε.

Άκης Τσακίρης
@akistsakiris

Σχετικές αναρτήσεις

10 Φυτά που αντέχουν τη ζέστη για το Καλοκαιρινό Μπαλκόνι σου!

News Room M

Η απίθανη ντουλάπα και το εντυπωσιακό διαμέρισμα της Αθηνάς Οικονομάκου (video)

News Room

Μπαμπάς και γιος μεταμόρφωσαν ένα παλιό σχολικό λεωφορείο του ’90 στο σπίτι των ονείρων τους!

News Room