magdasnews.gr
Home - Συμβουλές

Πώς θα επιλέξεις τις σωστές κουρτίνες για το σπίτι σου

Κουρτίνες. Μία όμορφη πινελιά στην διακόσμηση του σαλονιού μας, ένας τρόπος να χαμηλώσουμε τον φυσικό φωτισμό στον χώρο μας και γενικότερα ένας μεγάλος διακοσμητικός πόρος σε οποιαδήποτε δωμάτιο του σπιτιού μας.

Η σωστή επιλογή ενός σετ, θα δημιουργήσει στο σπίτι μας το σωστό διακοσμητικό αποτέλεσμα, στον χώρο που θα τοποθετηθούν. Το magdasnews σας παρουσιάζει όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να μην κάνετε… τις λάθος επιλογές.

Πάντα θα πρέπει να επιλέγετε υλικό με βάση τον φωτισμό, αλλά και την ιδιωτικότητα. Η επιλογή του τύπου υφάσματος για τις πόρτες και τα παράθυρά σας εξαρτάται πραγματικά από την ποσότητα ιδιωτικής ζωής και φωτός που θέλετε να έχετε στο δωμάτιο. Εάν η προστασία της ιδιωτικής ζωής είναι ένα ζήτημα, τότε πρέπει να γνωρίζετε πως τα πάνελ τα ρόλερ και τα Ρόμαν μπορούν να παραμείνουν τραβηγμένα κατά τη διάρκεια της ημέρας επιτρέποντας την είσοδο του φωτός ενώ παράλληλα παρέχουν προστασία της ιδιωτικής ζωής.

Συνδυάστε τις κουρτίνες με τον υπόλοιπο χώρο. Επιλέξτε μονόχρωμες ή σχεδιαζόμενες κουρτίνες σε αποχρώσεις που ταιριάζουν με την παλέτα χρωμάτων του δωματίου. Εάν το περιβάλλον σας είναι κλασικό ή vintage, τότε τυπωμένες με φλοράλ η γεωμετρικά σχέδια κουρτίνες σε σύνθεση βαμβάκι και λινό ή στερεά βελούδινα κουρτίνες θα ηταν το καλύτερο.

Μην ξεχάσετε να δείνετε πάντα προσοχή στο ύψος της κουρτίνας. Μετρήστε το ύψος από τον σιδηρόδρομο ή την κουρτινόβεργα που βρίσκεται στο επάνω μέρος του παραθύρου έως το πάτωμα. Θυμηθείτε να υπολογίσετε το ύψος των κρίκων ή του κρεμαστού υλικού και πόσο χώρο θέλετε μεταξύ των κουρτινών και του πατώματος.

 

Άκης Τσακίρης
@akistsakiris

Σχετικές αναρτήσεις

10 Έξυπνοι Τρόποι για να Βάψετε τους Τοίχους του μικροσκοπικού Δωματίου σας και να το Κάνετε να φαίνεται Μεγαλύτερο!

News Room

7 Χειροποίητα Φωτιστικά από Ξύλο που Αξίζει να Δοκιμάσεις!

News Room M

Πώς να Ηχομονώσω μία Πόρτα; 5 Ιδέες για να Βρεις την Ησυχία σου!

News Room M