magdasnews.gr
Είμαι γυναίκα!

Πόσα κιλά μπορεί να πάρει μια γυναίκα λόγω των αντισυλληπτικών;

Τα γονίδια μπορούν να προσφέρουν μια εξήγηση στο ερώτημα «γιατί κάποιες γυναίκες παίρνουν παχαίνουν όταν χρησιμοποιούν μια δημοφιλή μέθοδο αντισύλληψης». Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζουν οι ερευνητές μιας νέας επιστημονικής εργασίας που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο Contraception.

Πολλές γυναίκες ανά τον κόσμο λαμβάνουν αντισυλληπτικά χάπια, είτε για να αποφύγουν μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, είτε για να ρυθμίσουν κάποια ορμονική διαταραχή. Η νέα έρευνα συνδέει άμεσα τα συγκεκριμένα χάπια με μια πιθανή αύξηση του σωματικού βάρους.

«Εδώ και αρκετά χρόνια, οι γυναίκες υποστηρίζουν ότι η αντισύλληψη προκαλεί αύξηση του βάρους, ωστόσο πολλοί είναι οι γιατροί που δεν έχουν αντιμετωπίσει το ζήτημα με τη δέουσα σοβαρότητα. Εμείς, λοιπόν, εξετάσαμε το θέμα υπό το πρίσμα της γενετικής και βρήκαμε ότι ο τρόπος με τον οποίο τα γονίδια αλληλεπιδρούν με κάποιες ορμόνες των αντισυλληπτικών θα μπορούσε να βοηθήσει στην εξήγηση της μεγαλύτερης αύξησης του βάρους σε κάποιες γυναίκες σε σχέση με άλλες», αναφέρει ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης.

Για τη μελέτη, οι ερευνητές επανεξέτασαν τα ιατρικά αρχεία 276 γυναικών που είχαν λάβει το εμφύτευμα και βρήκαν ότι οι γυναίκες με μέτριο βάρος πάχυναν κατά περίπου τρία κιλά σε ένα μέσο διάστημα χρήσης 27 μηνών, ενώ συνολικά τα 3/4 των γυναικών είδαν το βάρος τους να αυξάνεταο.

Σχετικές αναρτήσεις

Πώς μπορείς να γίνεις μια καταπληκτική μαμά

News Room

Ακμή ουλές σε εφήβους και ενήλικες και τρόποι αντιμετωπίσεις της χωρίς φάρμακα!

News Room G

Σώμα χωρίς κυτταρίτιδα: Κερδίστε στα σημεία χάνοντας πόντους

News Room A