magdasnews.gr
Για την υγεία μας

Προστασία από τα μικρόβια: Καταπολεμήστε τις ιώσεις με πολύ εύκολα βήματα

Βακτήρια, ιοί και παθογόνοι μικροοργανισμοί, βρίσκονται στην ατμόσφαιρα ακόμη και τώρα που όλοι βρίσκονται στα σπίτια τους.

Καλό είναι λοιπόν να λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να προφυλαχθούμε όσο το δυνατόν περισσότερο από μια ίωση ή ένα κρυολόγημα, ενώ εξίσου σημαντικό είναι να αναγνωρίσουμε άμεσα τα συμπτώματα και να δράσουμε εγκαίρως για την καταπολέμησή τους.

Θα πρέπει λοιπόν να αποφεύγουμε όσο μπορούμε να βρεθούμε σε μία αίθουσα με πολλά άτομα, ακόμα και στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ειδικά εφόσον δεν υπάρχει ανοιχτό παράθυρο.

Ακόμα μπορεί να έχει μία σχετικά πεσμένη θερμοκρασία, αλλά καθημερινά πρέπει να ανοίγουμε τα παράθυρα και να αερίζουμε ολόκληρο το σπίτι.

Πλένουμε τα χέρια μας, σχολαστικά και συχνά. Αυτό που πραγματικά μπορεί να μας γλυτώσει από τα… χειρότερα, είναι το συχνό και σωστό πλύσιμο των χεριών. Το γνωρίζουμε ήδη πολύ καλά αυτό και είναι το σημαντικότετο “αντιβιοτικό” απέναντι στην εξάπλωση του κορωνοϊού.

Μια ισορροπημένη διατροφή, πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, ενισχύει το ανοσοποιητικό μας και μας θωρακίζει κατά των ιών και των βακτηρίων. Προσέχουμε λοιπόν τη διατροφή μας, να μας χαρίζει όλα όσα πρέπει να λαμβάνει ο οργανισμός μας καθημερινά.

Αρκετά σημαντική όμως είναι και η τελευταία συμβουλή: Αποφεύγουμε την επαφή με άτομα που παρουσιάζουν συμπτώματα. Ο φίλος που έχει βήχα και συνάχι δεν θα πρέπει να μας επισκεφθεί αυτή την περίοδο – όπως ούτε κι εμείς εκείνον.

Προσέχουμε λοιπόν για να μας βρει το καλοκαίρι όλους καλά!

Σχετικές αναρτήσεις

Ομοκυστεΐνη αίματος: Τι είναι και τι σοβαρό σημαίνει αν είναι ανεβασμένη

News Room A

Θρεπτική αξία του συκωτιού

News Room A

Κορωνοϊός: Τα 5 πιο συνήθη συμπτώματα ότι κολλήσατε την παραλλαγή Δέλτα αν είστε εμβολιασμένοι

News Room A