magdasnews.gr
Για την υγεία μας

Πλεύρης για τις ελλείψεις στα φάρμακα: Αυτή τη στιγμή υπάρχει ομαλοποίηση

«Μια αρκετά καλή ομαλοποίηση» βλέπει ο υπουργός υγείας στο πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί με τις ελλείψεις φαρμάκων.

Μιλώντας στο Star ο Θάνος Πλεύρης είπε συγκεκριμένα ότι «αυτή τη στιγμή υπάρχει μία αρκετά καλή ομαλοποίηση. Ενώ τον Οκτώβριο, πριν παρθούν όλα τα μέτρα που πήραμε, είχαμε περίπου 400 φάρμακα σε έλλειψη, αυτή τη στιγμή η έλλειψη είναι 130 όπως υπήρχαν πάντοτε…»

Και διευκρίνισε ότι «υπάρχουν κάποιοι κωδικοί που έχουμε πρόβλημα αλλά αυτοί ήταν οι παραδοσιακοί κωδικοί με έλλειψη, φάρμακα διαβήτη που υπάρχουν, στα φάρμακα της ευρείας χρήσης, κυρίως των λοιμώξεων έχει επέλθει πλήρης ομαλοποίηση, παραμένει ένα πρόβλημα λίγο σε εισπνεόμενα αλλά και εκεί είναι πολύ καλύτερη η κατάσταση».

Μπήκαν οι βάσεις για να εξαλειφθούν τα ράντζα

«Για τα ράντζα, αυτή τη στιγμή οι συνεργασίες που έχουμε με τον ιδιωτικό τομέα κινούνται σε πολύ καλή κατάσταση και με τα μέτρα που έχουμε πάρει, ο Ευαγγελισμός έχει πάψει να έχει τελείως ράντζα ενώ το άλλο μεγάλο μας νοσοκομείο που είχε το μεγάλο πρόβλημα, το Αττικό, συνεχώς κινείται με μείωση 80% στα ράντζα» είπε ο Θάνος Πλεύρης.

Και κατέληξε: «Βάλαμε τις βάσεις ώστε να έχουμε την πλήρη εξάλειψη των ράντζων στο επόμενο διάστημα».

Πλήρης κάλυψη για τους ανθρώπους από την τραγωδία στα Τέμπη

Για τους τραυματίες της τραγωδίας των Τεμπών που νοσηλεύονται, ο υπουργός είπε πως «Αυτή τη στιγμή έχουμε κάποιες δύσκολες καταστάσεις. Οι περισσότεροι έχουν πάρει εξιτήριο. Έχουμε την περίπτωση δύο διασωληνωμένων ατόμων που βρίσκονται στη Λάρισα, που είναι η μεγάλη μάχη που γίνεται. Υπάρχουν και άλλοι διασωληνωμένοι αλλά στα δύο αυτά νέα παιδιά είναι η πολύ μεγάλη μάχη».

Και συνέχιζε: «Εμείς ως υπουργείο Υγείας θα καλύψουμε πλήρως την αποκατάσταση πέρα από τις δημόσιες δομές και σε ιδιωτικές και στο εξωτερικό χωρίς απολύτως καμία συμμετοχή και αντίστοιχα θα καλυφθούν και όλα τα υλικά που μπορεί να υπάρχουν, ειδικά σε άτομα που μπορεί να έχουν εγκαύματα ενώ παράλληλα υπάρχει και ένα δίκτυο για την ψυχολογική υποστήριξη που δεν αφορά μόνο τους συγγενείς ή τους τραυματίες αλλά και όσους βρέθηκαν σε αυτό το τρένο. Γιατί και κάποιος που δεν έχει τραυματιστεί σωματικά, οπωσδήποτε θέλει μία υποστήριξη ψυχολογική».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Πώς συνδέονται στυτική δυσλειτουργία και COVID-19

News Room A

Ποια είναι η φυσιολογική θερμοκρασία σώματος ανα ηλικία;

News Room A

Διαβητικοί: Διατροφικές συμβουλές για Μεγάλη Εβδομάδα και Πάσχα

News Room A