magdasnews.gr
Τα δικά μου νέα

Παραλία Γέρακας: Η Χαβάη της Μήλου (video)

Η Μήλος, αποτελεί έναν από τους κορυφαίους καλοκαιρινούς προορισμούς
παγκοσμίως, καθώς το νησί περιβάλλεται από 75 παραλίες με κρυστάλλινα νερά
και δικαίως την έχουν χαρακτηρίσει ως το διαμάντι των Κυκλάδων.

Η πανδημία του κορονοϊού φέτος έφερε τα πάνω κάτω στον τουρισμό, με τους επιχειρηματίες να εργάζονται μόνο για δύο μήνες και πάλι με πολλές δυσκολίες.

Ένας από αυτούς, είναι και ο Σταμάτης Λίλης στην Μήλο, ιδιοκτήτης ενός ξενοδοχείου αλλά, και του τελευταίου παραδοσιακού καϊκιού που κάνει ημερήσιες κρουαζιέρες στο νησί. Ο εκ φύσεως πάντα αισιόδοξος καπετάν Σταμάτης, μιλάει στο newsit.gr και την Μάγδα Τσέγκου για τις κρατήσεις, τις ακυρώσεις, τους Έλληνες τουρίστες αλλά και την παραλία «Χαβάη» του νησιού, με το ηφαίστειο που μαγεύει όσους την επισκέπτονται.

“Φέτος με τον κορονοϊό κάναμε κι εμείς διακοπές αφού καθόμαστε”

“Εδώ, είμαι καπετάνιος του σκάφους. Εντάξει, δεν είναι όπως τις άλλες φορές, αλλά μια χαρά. Ας κάνουμε και μία φορά διακοπές. Τι έγινε; Πιο πολλούς έχει Έλληνες, δεν υπάρχουν πια οι ξένοι που ερχόντουσαν τόσα χρόνια και τέτοια, αλλά εντάξει. Από το τίποτα, καλά είναι. Εντάξει.”

Η παραλία Χαβάη της Μήλου

“Εδώ είμαστε στην παραλία του Γέρακα, χαρακτηρίζεται σαν της Χαβάη της Μήλου, γιατί είναι φοβερή, όπως τη βλέπετε. Από πάνω ακριβώς, βρίσκεται το Ηφαίστειο της Αγίας Κυριακής και αν πάτε εκεί, ακόμα βγάζει ατμούς. Και εδώ ακριβώς, σε αυτή τη σπηλιά, έχει ζεστά νερά και αν πάτε και πατήσετε, μέσα, είναι τόσο καυτά που θα σας καίει ακόμη και τα πόδια. Αυτό οφείλεται στο ότι υπάρχει από πάνω το ηφαίστειο. Είναι στάνταρ παραλία εδώ που σταματάμε. Είναι πάντα φοβερά, είναι καταπληκτικά. Και μετά βέβαια, στις επόμενες, που είναι άλλες 80. Με το σκάφος πηγαίνουμε σε 5 παραλίες. Όπως αυτή εδώ είναι η μία. Πάμε σε άλλη μία στην Πολύαιγο, στο Κλέφτικό βασικά και στις Καλόγριες που είναι καταπληκτικά.

Πιστεύω ότι φεύγει ενθουσιασμένος ο κόσμος. Σε αυτή εδώ την παραλία, μπορεί να έρθει κανείς μόνο με σκάφος. Είτε να φύγει από δίπλα, από την παραλία της Αγίας Κυριακής, να νοικιάσει δηλαδή κάποιο βαρκάκι και να έρθει ή να έρθει με τα σκάφη αυτά εδώ”.

“Έχουμε πτώση 70% και ελπίζουμε να μείνουν οι κρατήσεις του Σεπτεμβρίου”

“Η κίνηση δεν είναι όπως τις άλλες χρονιές, έχει ελαττωθεί πάρα πολύ. Τουλάχιστον 70% κάτω, αλλά δεν πειράζει, ας κάνουμε και μία φορά καλοκαίρι και εμείς. Οι κρατήσεις στο ξενοδοχείο που έχουμε, οι πελάτες έχουν κλείσει, τον Οκτώβρη του 19
να καταλάβετε το ξενοδοχείο ήταν γεμάτο, από Απρίλη, Μάιο, Ιούνιο, Ιούλιο,
Αύγουστο, είναι και Σεπτέμβριο. Όμως αυτοί όλοι ακυρώσανε μετά τον κορονοϊό.
Όλοι. Τελείως. Και οι μοναδικοί πελάτες που έχουν μείνει, είναι οι πελάτες του
Σεπτεμβρίου. Αυτοί ίσως έρθουν. Που είχαν κάνει την κράτηση από τον Οκτώβρη του 19. Τώρα, ο Αύγουστος αναπληρώθηκε με καινούργιους πελάτες και αυτοί είναι όλοι Έλληνες. Δεν υπάρχει ξένος.Δεν νομίζω, να έχουμε νέες κρατήσεις, γιατί οι ξένοι κάνουν τις κρατήσεις τους πιο πριν, δεν είναι σαν εμάς τους Έλληνες που είμαστε της τελευταίας στιγμής. Εφόσον αν δεν έχουν κάνει τώρα για Σεπτέμβρη ή Οκτώβρη, δεν πρόκειται να κάνουν. Αν θα γεμίσει πάλι ο Σεπτέμβρης, θα είναι από Έλληνες. Που είναι λίγο δύσκολο”.

Ρεπορτάζ: Μάγδα Τσέγκου

Πηγή: newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Η Μάγδα Τσέγκου παρουσίασε τα Φαρμακευτικά Αριστεία 2019

News Room M

Το καλοκαιρινό πάρτι του ΟΚ MAGAZINE 2017

News Room M

Ο Λευτέρης Λαζάρου στη Μάγδα Τσέγκου: Πρέπει να κάνουμε το εμβόλιο – Ολέθριο ακόμη ένα lockdown

News Room M