magdasnews.gr
Για την υγεία μας

Οι μέλισσες «μιλούν» για την υγεία των κατοίκων των πόλεων

Πληροφορίες για το μικροβιακό τοπίο των πόλεων, στις οποίες αναζητούν τροφή και άρα στοιχεία τόσο για την υγεία των κυψελών όσο και για την ανθρώπινη υγεία, θα μπορούσαν να δώσουν οι μέλισσες. Αυτό έδειξε έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό «Environmental Microbiome».

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την Ελίζαμπεθ Χέναφ από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, μελέτησαν τη δυνατότητα των μελισσών να βοηθήσουν στη συλλογή δειγμάτων μικροοργανισμών στις πόλεις, καθώς αναζητούν τροφή καθημερινά στα αστικά περιβάλλοντα γύρω από τις κυψέλες τους.

Μελέτησαν τρεις κυψέλες στη Νέα Υόρκη και βρήκαν ποικίλες γενετικές πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων περιβαλλοντικών βακτηρίων και παθογόνων μικροοργανισμών.

Μεταγενέστερα δείγματα υπολειμμάτων κυψέλης στο Σίδνεϊ, τη Μελβούρνη, τη Βενετία και το Τόκιο υποδήλωσαν ότι κάθε τοποθεσία έχει μια μοναδική γενετική υπογραφή.

Επίσης, τα ευρήματα κατέδειξαν ότι η ανάλυση των θραυσμάτων κυψελών μπορεί να δώσει πληροφορίες για την αξιολόγηση της υγείας τους.

Οι ερευνητές σημειώνουν πάντως ότι επί του παρόντος τα ευρήματα είναι πολύ προκαταρκτικά για να υποδηλώσουν ότι πρόκειται για μια αποτελεσματική μέθοδο παρακολούθησης των ανθρώπινων ασθενειών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Κέντρο Θυρεοειδούς Metropolitan: Eκεί όπου εµπειρία και καινοτοµία συναντιούνται

News Room

Οι άνθρωποι μπορεί να εισπνέουν μικροπλαστικά που ισοδυναμούν με μια πιστωτική κάρτα σε μία εβδομάδα

News Room A

Τεχνολογία: Καινοτομίες στον τομέα της πλαστικής χειρουργικής

News Room A