magdasnews.gr
Είμαι γυναίκα!

Οι εξορμήσεις στη θάλασσα σου χαρίζουν ομορφιά και ευεξία

Είναι μεγάλο προνόμιο το να ζει κανείς στη Μεσόγειο! Κάθε καλοκαίρι μπορείς να απολαμβάνεις τις εξορμήσεις στη θάλασσα, που πέρα από τη δυνατότητα να αθληθείς και να δροσιστείς, σου προσφέρουν πολλά στην ομορφιά και τη καλή σου διάθεση.

Ας δούμε 3 τρόπους με τους οποίους η θάλασσα σε φροντίζει σαν να είναι σε spa ολόκληρο το καλοκαίρι:

Μαλλιά
Υπάρχουν προϊόντα περιποίησης μαλλιών στην αγορά με βάση το θαλασσινό αλάτι, που προσφέρουν κίνηση και φυσικό κράτημα. Βουτώντας λοιπόν το κεφάλι σου στη θάλασσα και αφήνοντας τα μαλλιά σου να στεγνώσουν χωρίς να τα ξεπλύνεις στο ντους, τα βοηθάς να αποκτήσουν αυτό ακριβώς το λουκ που θα πετύχαινες με ένα σπρέι φιξαρίσματος με θαλασσινό αλάτι. Το αλάτι απορροφά τη λιπαρότητα και δεν αφυδατώνει το τριχωτό της κεφαλής όπως για παράδειγμα κάποιο σαμπουάν.

Δέρμα
Το καλοκαίρι λόγω της ζέστης ιδρώνεις περισσότερο. Εκείνο πους ίσως αγνοείς ή απλά αμελείς να πάρεις στα σοβαρά είναι ότι ο ιδρώτας σου, φράζει τους πόρους της επιδερμίδας σου γύρω από τη μύτη, το κούτελο και το πηγούνι, αλλά και εκείνους που βρίσκονται στο σώμα σου, κυρίως σε πλάτη, χέρια και πόδια. Για να ξεφορτωθείς λοιπόν τα νεκρά κύτταρα, πάρε λίγη καθαρή άμμο και κάνε ελαφρύ μασάζ σε πρόσωπο και σώμα και μετά γρήγορα στο ντους.

Ψυχολογία
Η επιστήμη λέει ότι ο ήχος της φύσης και συγκεκριμένα το κύμα που σκάει στην αμμουδιά, δρα ευεργετικά και χαλαρωτικά στη ψυχή σου. Η θάλασσα και ο ήχος του κύματος, απελευθερώνουν από το άγχος, καθαρίζουν το μυαλό από αρνητικές σκέψεις, διεγείρουν τις αισθήσεις, γεμίζουν τις μπαταρίες και βελτιώνουν τη διάθεση σου.

Σχετικές αναρτήσεις

Παρουσίαση της συλλογής “L’Olympien” με δημιουργό τον Βασίλειο Κωστέτσο στην εμβληματική Στοά του Αττάλου

News Room A

4 τρόποι για να αποκτήσεις επίπεδη κοιλιά χωρίς να κάνεις δίαιτα

News Room

Αυτή είναι η σκοτεινή πλευρά της απώλειας βάρους – Έχασε 70 κιλά και βυθίστηκε στην απόλυτη θλίψη

News Room