magdasnews.gr
Είμαι γυναίκα!

Μασάζ Σώματος | Πόσο Βοηθά Στην Καλύτερη Υγεία Του Οργανισμού Μας;

Το μασάζ σώματος είναι μια αναγκαία πράξη και όχι μια πολυτέλεια! Σύμφωνα με τους ειδικούς, πρόκειται για μια υγιή εναλλακτική λύση για το πόνο και ταυτόχρονα μία εξαιρετικά χαλαρωτική διαδικασία που μπορεί να σε βοηθήσει κατά την διάρκεια της εβδομάδας. 

Η διαδικασία του μασάζ, έχει θεραπευτικές ικανότητες. Η συγκεκριμένη τεχνική, προέρχεται από τα πανάρχαια χρόνια καθώς υπάρχουν ιστορικές αναφορές που την συνδέουν με τις ασιατικές κοινωνίες όπως την Ινδία και την Κίνα. Και φυσικά δεν ξεχνάμε την Αρχαία Ελλάδα, όπου το θεραπευτικό μασάζ, ήταν ο κεντρικός τρόπος διαχείρισης των μυικών πόνων.

Τα οφέλη του στο σώμα είναι πολλά. Ανακουφίζει από τις ημικρανίες, βελτιώνοντας την ποιότητα του ύπνου, ενώ ανακουφίζει και από τους πόνους στη πλάτη, μειώνοντας κατά 36% την ανάγκη για παυσίπονα. Το μασάζ, παράλληλα, είναι σημαντικό και για το καρδιαγγειακό σύστημα, αφού μειώνει την πίεση του αίματος, ξεκουράζοντας την καρδιά και ρίχνει κατά 50% την κορτιζόλη, την ορμόνη του στρες. Υπάρχουν διάφορα είδη μασάζ όπως το σιάτσου, ταϊ, αρωματοθεραπεία, ρεφλεξολογία, χαλαρωτικό, καυτές πέτρες, κλπ. Η επιλογή βασίζεται στις ανάγκες του καθενός.

Πόσο αποτελεσματικό είναι τελικά το μασάζ στον οργανισμό μας; Σε πρόσφατη έρευνα, που δημοσιεύθηκε σε αμερικανικό περιοδικό ορθοπεδικών, προέκυψε ότι το 86% των ανθρώπων που κάνουν συχνά μασάζ, έχουν παρατηρήσει σημαντική βελτίωση στην ποιότητα ζωής τους. Μάλιστα το 58% των Αμερικανών θα ήθελαν η ασφάλεια υγείας τους να καλύπτει και θεραπεία για μασάζ.

Πηγή: likewoman.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Οι 28 ωραιότερες γυναίκες σε 28 υπέροχες ασπρόμαυρες φωτογραφίες

News Room

Θέλεις το Κορμί σου να δείχνει Αψεγάδιαστο ακόμη κι όταν είσαι Γυμνή; Κάνε ΑΥΤΕΣ τις 10 Ασκήσεις και θα Αποκτήσεις το Τέλειο Σώμα!

News Room

Η τσάντα που μοιάζει με κόσμημα και έχει ξετρελάνει όλα τα It Girls

News Room