magdasnews.gr
Για την υγεία μας

Μία μελέτη δείχνει το πόσο έχει επηρεάσει ο κορωνοϊός την ψυχική μας υγεία

Τους τελευταίους μήνες, αναρίθμητες επιστημονικές μελέτες προσπαθούν να εξετάσουν όλες τις πτυχές των επιπλοκών του Covid 19 στη σωματική υγεία, και συχνά εντοπίζονται οι ολέθριες συνέπειες.

Σύμφωνα με όσα διαβάσαμε στο ygeiamou.gr το οποίο δημοσιεύει και την έρευνα, άνθρωποι στην Κίνα που ανέφεραν πως έχουν γνώσεις και είναι ενημερωμένοι γύρω από τον κορωνοϊό κατά την έκρηξη της πανδημίας του COVID-19 ήταν πιο πιθανό να βρίσκονται σε μια πιο θετική συναισθηματική κατάσταση από όσους ανέφεραν πως δεν ήταν καλά πληροφορημένοι.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της έρευνας:

Η επιστημονική μελέτη εντοπίζει πως το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού οδήγησε σε μείωση κατά 74% στο αίσθημα ευεξίας και θετικής συναισθηματικής κατάστασης των ανθρώπων. Παράγοντες που ενίσχυσαν την τάση αυτή περιελάμβαναν τη διαμονή κοντά στο επίκεντρο της πανδημίας, το να ανήκει κάποιος στις ευπαθείς ομάδες όπως οι ηλικιωμένοι και η αντιμετώπιση προβλημάτων στις ανθρώπινες σχέσεις κατά τη διάρκεια της καραντίνας.

«Οι αντιλήψεις των ανθρώπων για τον εαυτό τους είναι πολλές φορές πιο ισχυρές στην επιρροή της συναισθηματικής τους κατάστασης από ό,τι οι αντίστοιχες αντικειμενικές πτυχές», επισημαίνει ο Δρ. Yanh, επικεφαλής της έρευνας και συνεχίζει λέγοντας: “Τα ευρήματα της μελέτης αυτής θα μπορούσαν να ενημερώσουν πολιτικούς και φορείς για την ψυχική υγεία που αναζητούν τρόπους να προστατεύσουν ή να ενισχύσουν την ψυχολογική κατάσταση των ανθρώπων κατά τη διάρκεια μιας δύσκολης περιόδου όπως αυτή που διανύουμε.”

Σχετικές αναρτήσεις

Μικροπλαστικά αίμα: Θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία

News Room A

Προσοχή στα προειδοποιητικά σημάδια που σας στέλνει το συκώτι σας: Καίριο ζήτημα γενικής υγείας

News Room A

Θάνατοι λόγω χρόνιων παθήσεων: Διαφορές μεταξύ των χωρών

News Room