magdasnews.gr
Για την υγεία μας

Κορωνοϊός: Γιατί αλλάζει η λίστα με τα συμπτώματα

Τα συμπτώματα της νόσου Covid-19, μπορεί να είναι ήπια έως σοβαρά. Οι περισσότεροι ασθενείς, αρχίζουν να τα εκδηλώσουν 2-14 ημέρες μετά από την έκθεση στον κορωνοϊό. Μόλις χθες, το αμερικανικό ΚΕΕΛΠΝΟ, ανανέωσε τη λίστα με τα συμπτώματα της νόσου.

Τα CDC αναφέρουν ότι ο κατάλογος των συμπτωμάτων που δημοσιεύει μετά τις αναθεωρήσεις, δεν συμπεριλαμβάνει όλα τα πιθανά και απίθανα συμπτώματα του ιού. Οι ειδικοί επισημαίνουν πως η λίστα θα συνεχίζει να αναθεωρείται, αναλόγως με τα επιστημονικά δεδομένα που θα προκύπτουν.

Όλα τα συμπτώματα που είχαμε ακούσει ως πολίτες από την αρχή της πανδημίας αφορούσαν τον μικρό αριθμό ασθενών που υπήρχε τον περασμένο χειμώνα ( πριν και το lockdown της Ελλάδας ). Το αποτέλεσμα ήταν, πολλά από τα συμπτώματα όπως για παράδειγμα η διάρροια, να θεωρούνται σπάνια.

Τώρα όμως, τα κρούσματα του κορωνοϊού έχουν φτάσει τα 10 εκατομμύρια. Η εικόνα που έχουν πλέον οι επιστήμονες για τις κλινικές εκδηλώσεις που προκαλεί ο κορωνοϊός είναι πολύ πιο ολοκληρωμένη, με αποτέλεσμα να φτάνουν σε συχνές αναθεωρήσεις των συμπτωμάτων.

Σχετικές αναρτήσεις

Γυναικολογικοί καρκίνοι: Από την απλή κλινική εξέταση γίνεται η διάγνωσή τους

News Room

Το «Αττικόν» είναι το πρώτο δημόσιο νοσοκομείο που εφαρμόζει θεραπεία υδρατμών για την καλοήθη υπερπλασία του προστάτη

News Room M

Κορωνοϊός: Τι πρέπει να προσέχουν οι ασθενείς με άσθμα και ΧΑΠ

News Room A