magdasnews.gr
Για την υγεία μας

Κορονοϊός: Συνεχίζεται η δωρεάν υποστήριξη για την Long Covid από τη Τηλεφωνική Γραμμή «10306»

Η δωρεάν υποστήριξη για την Long Covid 19 από τη Τηλεφωνική Γραμμή «10306» συνεχίζεται για άτομα που προσβλήθηκαν από τον κορονοϊό, τον ξεπέρασαν, αλλά ταλαιπωρούνται ακόμα από τις συνέπειές του ιού.

Επιπλέον χρηματοδότηση ενέκρινε η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη για την συνέχιση της λειτουργίας της τηλεφωνικής γραμμής αντιμετώπισης των μακροπρόθεσμων συνεπειών της πανδημίας του κορονοϊού ( Long Covid – effect) στην Ψυχική Υγεία.

Με απόφαση που δημοσιεύθηκε σήμερα Τετάρτη 22/3 στη Διαύγεια, η γραμμή «10306» για τον κορονοϊό επιχορηγείται από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων – Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, με το ποσό των 465.000 ευρώ στο πλαίσιο του έργου «Δράσεις αντιμετώπισης των μακροπρόθεσμων συνεπειών της πανδημίας Covid 19 (Long Covid – effect) στην Ψυχική Υγεία».

Να σημειωθεί ότι η γραμμή προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες στους πολίτες, με απομακρυσμένη υποστήριξη, ακρόαση και συμβουλευτική προς όλο τον πληθυσμό και για ευρεία γκάμα θεμάτων, όπως είναι άγχος, οικογενειακά ζητήματα, πένθος, κρίση πανικού και ιδιαίτερα σχετικά με τις μακροπρόθεσμες συνέπειες της πανδημίας του κορονοϊού και άλλες κρίσεις και φυσικές καταστροφές.

Η Γραμμή προσφέρει στήριξη μέσω εξειδικευμένων στελεχών, όλο το 24ώρο, ανώνυμα και εμπιστευτικά. Εξειδικευμένες υπηρεσίες παρέχονται ακόμη στο προσωπικό των νοσοκομείων, στους ασθενείς με Covid 19, καθώς και σε παιδιά, εφήβους και τα μέλη των οικογενειών τους που βίωσαν τις επιπτώσεις του.

Φορέας λειτουργίας της γραμμής είναι η Ομοσπονδία Φορέων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης και Ψυχικής Υγείας «ΑΡΓΩ», λόγω της εμπειρίας της στη λειτουργία της γραμμής από το 2020.

Υπηρεσίες 10306

Καλώντας στο 10306 από σταθερό ή κινητό, χωρίς χρέωση, οι πολίτες έχουν πρόσβαση στις εξής υπηρεσίες, πατώντας τα πλήκτρα 1, 2, 3 και 4 αντίστοιχα:

  1. Παροχή ψυχολογικής στήριξης, όλο το 24ωρο
  2. Παροχή ψυχοκοινωνικής μέριμνας (κοινωνικός λειτουργός)
  3. Παροχή ψυχολογικής στήριξης οικογενειών, παιδιών και εφήβων για το Σιδηροδρομικό Δυστύχημα στα Τέμπη (όλο το 24ωρο)
  4. Παροχή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης σε πρόσφυγες από την Ουκρανία

Ρεπορτάζ: Γιάννα Σουλάκη – Πηγή: iatropedia.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Συναγερμός στις ΗΠΑ για γονόρροια ανθεκτική σε όλα τα γνωστά αντιβιοτικά

News Room A

Ιογενείς Λοιμώξεις: Είναι λιγότερο συχνές αλλά πιο σοβαρές στα άτομα με σύνδρομο Down λόγω της ταλαντευόμενης ανοσολογικής απόκρισης

News Room A

Ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής από τη σιλδεναφίλη για την στυτική δυσλειτουργία

News Room A