magdasnews.gr
Για την υγεία μας

Κορονοϊός: Η μετάλλαξη Όρθρος είναι πολύ πιο μεταδοτική από την Κράκεν

Για τη μετάλλαξη «Όρθρος» του κορονοϊού μίλησε σήμερα (30.01.2023) η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

«Είναι μια καινούργια μετάλλαξη ο “Όρθρος”, που είναι πολύ πιο μεταδοτική από την μετάλλαξη “Κράκεν”» είπε η Ματίνα Παγώνη στον ΣΚΑΪ, μιλώντας για τη νέα παραλλαγή του κορονοϊού.

«Το σημαντικό είναι ότι αφορά ανώτατο αναπνευστικό, κρατάει αρκετά αλλά δεν κάνει πνευμονίες. Δεν θα πιεστεί πολύ το σύστημα υγείας», πρόσθεσε.

Η ίδια εκτίμησε ότι ο κορονοϊός θα συνεχίσει να υπάρχει και τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο. «Δε φεύγει ο κορονοϊός και οι υποπαραλλαγές του», είπε χαρακτηριστικά. 

Για τα σχολεία και τη χρήση μάσκας, η Ματίνα Παγώνη δήλωσε ότι «αυτή τη στιγμή υπάρχει μείωση του αναπνευστικού συγκυτιακού ιού (RSV), που αφορά τα μικρά παιδιά, μια μείωση σταδιακή και πιστεύω ότι μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου θα υπάρχει και μια μείωση των ιώσεων».

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ τόνισε ότι το λάθος που έγινε είναι δεν πήγε αρκετός κόσμος να εμβολιαστεί για τη γρίπη. «Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία σε αυτούς που δεν πήγαν να εμβολιαστούν. Δεν είναι δυνατόν να είμαστε γενικά στους εμβολιασμούς και του κορονοϊού στο μέσο όρο, πολλοί λιγότεροι από την Ευρώπη, είμαστε πιο κάτω» είπε.

«Δεν είναι δυνατόν να είμαστε γενικά στους εμβολιασμούς και του κορονοϊού στο μέσο όρο πιο κάτω από την υπόλοιπη Ευρώπη» είπε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Η COVID εξακολουθεί να αποτελεί απειλή; Παγκόσμια ενημέρωση για την πανδημία του κορωνοϊού

News Room A

Ερευνητές κλωνοποίησαν έμβρυα πιθήκων

News Room A

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας καταδικάζει το 'φακελάκι'

News Room