magdasnews.gr
Home - Συμβουλές

Καλοκαίρι στο σπίτι και χωρίς κλιματιστικό – Μικρά μυστικά για να επιβιώσεις

Ωραίο το καλοκαίρι, αλλά οι μέρες του καύσωνα, που στην Ελλάδα είναι συχνές και έντονες, είναι ανυπόφορες. Αν δεν έχεις κλιματιστικό στο σπίτι, ίσως δεν αντέξεις την ζέστη. Τί κάνεις όμως σε αυτή την περίπτωση; Δες μερικά εύκολα μυστικά για να επιβιώσεις στον καύσωνα:

Για τις δυνατές μέρες του καλοκαιριού ξεχάστε τα σατέν, τα πολυέστερ και τα μεταξωτά σεντόνια και επιλέξτε μόνο βαμβακερά. Το βαμβάκι έχει την ικανότητα να αερίζεται κι έτσι παραμένει πολύ πιο δροσερό από τα άλλα υφάσματα που συγκρατούν τη ζέστη πάνω τους.

Σκέφτηκες ποτέ να βάλεις τα σεντόνια στην κατάψυξη; Κι όμως, το κάνανε παλιότερα. Βάζανε τα σεντόνια μέσα σε μια πλαστική σακούλα και τα τοποθετούσαν μέσα στην κατάψυξη για λίγα λεπτά. Μπορεί η δροσιά να μην κρατούσε όλο το βράδυ αλλά αρκούσε για να αποτρέψει τη ζέστη για λίγη ώρα μέχρι να κοιμηθούν.

Νομίζατε πως ο ανεμιστήρας είναι μόνο για να σας δροσίζει; Ο ανεμιστήρας μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως απωθητικό του ζεστού αέρα. Βάλτε τον έξω από το παράθυρό σας και ρυθμίστε τον να γυρίζει αριστερόστροφα ώστε να πηγαίνει τον αέρα προς τα έξω.

Κάνε ένα ντους πριν τον ύπνο. Το ντους πριν τον ύπνο κάνει μεγάλη διαφορά και βοηθάει στο να διατηρήσετε τη θερμοκρασία σας σε καλά επίπεδα μέχρι να σας πάρει ο ύπνος.

Άκης Τσακίρης
@akistsakiris

Σχετικές αναρτήσεις

Roche Bobois: Δελεαστικές τιμές σε όλες τις Νέες Συλλογές από 20 έως 30 Απριλίου

News Room

Διακόσμηση σπιτιού: Ιδέες και λύσεις που πρέπει να προσέξεις το 2020!

News Room

9+1 Χριστουγεννιάτικες Κατασκευές με Κουκουνάρια που θα λατρέψουν μικροί & μεγάλοι!

News Room M