magdasnews.gr
Για την υγεία μας

Η COVID εξακολουθεί να αποτελεί απειλή; Παγκόσμια ενημέρωση για την πανδημία του κορωνοϊού

Η COVID εξακολουθεί να αποτελεί απειλή; Η υποπαραλλαγή Omicron BA.5 αποτελεί τη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων στις ΗΠΑ. Η ρυθμιστική αρχή φαρμάκων του Ηνωμένου Βασιλείου (MHRA) έδωσε την πρώτη έγκριση ενός προσαρμοσμένου σε παραλλαγή εμβολίου από την αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία Moderna που στοχεύει τόσο την αρχική όσο και την έκδοση Omicron του ιού.

Θάνατος και λοιμώξεις

* Χρήστες του Eikon, κάντε κλικ στην COVID-19: MacroVitals για παρακολούθηση περιπτώσεων και περίληψη ειδήσεων Ασίας-Ειρηνικού

* Περίπου 2,3 εκατομμύρια άνθρωποι στις Φιλιππίνες οδηγήθηκαν στη φτώχεια μεταξύ 2018 και 2021, φτάνοντας συνολικά σχεδόν τα 20 εκατομμύρια, ή το 18,1% του πληθυσμού, δήλωσε η Στατιστική Αρχή των Φιλιππίνων (PSA).

* Ο οικονομικός κόμβος της Κίνας, η Σαγκάη, ανακοίνωσε την Κυριακή ότι θα ανοίξει ξανά όλα τα σχολεία, συμπεριλαμβανομένων των νηπιαγωγείων, των δημοτικών και των γυμνασίων την 1η Σεπτεμβρίου μετά από μήνες κλεισίματος.

* Περισσότεροι από 60.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στους δρόμους του Σίδνεϊ την Κυριακή για μια ετήσια εκδήλωση δρόμου και μαζικό πάρτι που επέστρεψε για πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας COVID-19.

* Η Βόρεια Κορέα απέσυρε την εντολή για μάσκα προσώπου και άλλους κανόνες κοινωνικής απόστασης καθώς ο ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν κήρυξε τη νίκη επί της COVID-19 αυτή την εβδομάδα, ανέφεραν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης το Σάββατο, τρεις μήνες μετά την πρώτη αναγνώριση της επιδημίας του ιού στην απομονωμένη χώρα. * Η ηπειρωτική Κίνα ανέφερε 2.478 νέα κρούσματα COVID για τις 14 Αυγούστου, εκ των οποίων τα 770 ήταν συμπτωματικά και τα 1.708 ήταν ασυμπτωματικά, ανακοίνωσε τη Δευτέρα η Εθνική Επιτροπή Υγείας.

* Η Σαγκάη ανέφερε πέντε νέα εγχώρια μεταδιδόμενα ασυμπτωματικά κρούσματα για τις 14 Αυγούστου, όπως και μια ημέρα νωρίτερα, ενώ αναφέρθηκε ένα τοπικό συμπτωματικό κρούσμα, από μηδέν την προηγούμενη ημέρα, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της πόλης τη Δευτέρα. Αμερική

* Το CDC των ΗΠΑ λέει ότι η υπομεταβλητή BA.5 της Omicron αντιπροσωπεύει το 88,8% των συνολικών κρουσμάτων στη χώρα, από την εβδομάδα που έληξε στις 13 Αυγούστου. Οι βρετανικές ρυθμιστικές αρχές φαρμάκων έγιναν οι πρώτες που ενέκριναν μια ενημερωμένη έκδοση του εμβολίου της Moderna για την COVID.

Οι βρετανικές ρυθμιστικές αρχές φαρμάκων έγιναν οι πρώτες που ενέκριναν μια ενημερωμένη έκδοση του εμβολίου της Moderna για την COVID.

Οικονομική επίδραση

* Η κεντρική τράπεζα της Κίνας μείωσε τα βασικά επιτόκια δανεισμού σε μια αιφνιδιαστική κίνηση για να αναζωογονήσει τη ζήτηση, καθώς τα στοιχεία έδειξαν ότι η οικονομία επιβραδύνθηκε απροσδόκητα τον Ιούλιο, με τη δραστηριότητα των εργοστασίων και του λιανικού εμπορίου να συμπιέζονται από την πολιτική του Πεκίνου για μηδενική COVID και την κρίση ακινήτων.

* Οι ασιατικές μετοχές έγιναν μικτές τη Δευτέρα, αφού η κεντρική τράπεζα της Κίνας μείωσε τα βασικά επιτόκια δανεισμού, αφού τα οικονομικά στοιχεία δεν είχαν προβλέψει, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για περισσότερα κίνητρα για τη στήριξη της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο.

* Η οικονομία της Κίνας επιβραδύνθηκε απροσδόκητα τον Ιούλιο, με τους δείκτες δραστηριότητας από τη βιομηχανική παραγωγή έως τις λιανικές πωλήσεις να χάνουν προβλέψεις με μεγάλα περιθώρια, υποδεικνύοντας μια ασταθή ανάκαμψη καθώς το Πεκίνο δεν δείχνει σημάδια χαλάρωσης της πολιτικής του για μηδενική COVID-19.

* Ο νέος τραπεζικός δανεισμός στην Κίνα μειώθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο τον Ιούλιο, ενώ η ευρεία πιστωτική ανάπτυξη επιβραδύνθηκε, καθώς οι νέες εξάρσεις της COVID, οι ανησυχίες για θέσεις εργασίας και η ολοένα βαθύτερη κρίση ακινήτων έκαναν τις εταιρείες και τους καταναλωτές να ανησυχούν για την ανάληψη μεγαλύτερου χρέους.

* Η οικονομία της Ιαπωνίας ανέκαμψε με βραδύτερο ρυθμό από τον αναμενόμενο το δεύτερο τρίμηνο από την ύφεση που προκλήθηκε από την COVID, σύμφωνα με στοιχεία της Δευτέρας, υπογραμμίζοντας την αβεβαιότητα σχετικά με το εάν η κατανάλωση θα αυξηθεί αρκετά για να ενισχύσει μια πολύ καθυστερημένη, εύθραυστη ανάκαμψη.

* Η οικονομία της Ταϊλάνδης αναπτύχθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό του τελευταίου έτους το δεύτερο τρίμηνο, καθώς η χαλάρωση των περιορισμών ενίσχυσε τη δραστηριότητα και τον τουρισμό.

Ιατρική Επίπτωση

* Περίπου 25 εκατομμύρια παιδιά σε όλον τον κόσμο έχασαν τους συνήθεις εμβολιασμούς που προστατεύουν από απειλητικές για τη ζωή ασθένειες το 2021, ανακάλυψαν το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για τα Παιδιά (UNICEF) και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Οι δύο οργανισμοί δήλωσαν ότι το έλλειμμα ήταν αποτέλεσμα της διακοπής της υγειονομικής περίθαλψης παγκοσμίως κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

* Η Novavax είπε ότι είχε υποβάλει αίτηση στον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ ζητώντας έγκριση για αναμνηστικές δόσεις του εμβολίου της.

* Η ινδική Bharat Biotech ολοκλήρωσε την κλινική ανάπτυξη για δοκιμές Φάσης ΙΙΙ και αναμνηστικές δόσεις για ενδορινικό εμβόλιο.

ΠΗΓΗ

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Νέες έρευνες για τα εμβόλια: Καλύτερος ο συνδυασμός εμβολίων παρά δύο δόσεις με το AstraZeneca

News Room A

Τσιμπήματα εντόμων: Πώς φαίνεται το κάθε είδος στο δέρμα

News Room A

Κορωνοϊός: Η πλειονότητα ανακτά αίσθηση της όσφρησης ή της γεύσης εντός 2 ετών

News Room A