magdasnews.gr
Home - Συμβουλές

Δύο πράγματα στο σπίτι σου που σου δημιουργούν άγχος

Χωρίς αμφιβολία, η διακόσμηση του σπιτιού και η διάταξη του χώρου, παίζει σημαντικό ρόλο στην ψυχολογία.

Το σπίτι είναι το μικρό μας καταφύγιο, το μέρος που χαλαρώνουμε και νιώθουμε ασφάλεια. Υπάρχουν όμως μερικά σημεία που δημιουργούν στην ατμόσφαιρα αρνητική ενέργεια, με αποτέλεσμα να δημιουργείται άγχος σε εμάς, κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Όλοι έχουμε στο σπίτι κορνίζες με φωτογραφίες. Αν όμως ο χώρος σου είναι υπερφορτωμένος θα δημιουργηθεί οπτικό χάος και το μυαλό σου και τότε όχι μόνο θα έχεις γύρω σου σημεία που σου δημιουργούν κούραση, αλλά και αυτή η κούραση θα σου δημιουργήσει πρόσθετο άγχος.

Το ρολόι είναι μία σημαντική πηγή άγχους. Όσο καλό και χρήσιμο και αν είναι να έχεις το ρολόι τοίχου σε ένα εμφανές σημείο, αυτό δεν έχει καθόλου καλή επίδραση σε εσένα. Οι ειδικοί αναφέρουν πως είναι καλό να μην το έχεις σε εμφανές σημείο, ώστε το μάτι σου να πηγαίνει συνεχώς σε αυτό. Γιατί, χωρίς να το καταλάβεις ο χρόνος που περνά θα σου δημιουργήσει άγχος.

Extra Tip: Εσύ βάζεις ακόμη το κινητό σου δίπλα στο κρεβάτι σου; Το κινητό είναι το πρώτο πράγμα που ψάχνεις το πρωί που ξυπνάς και το τελευταίο που κοιτάς πριν πέσεις για ύπνο. Ακόμη και κάποιες συνήθειες, όπως το να χαζεύεις στα social media υποσυνείδητα μπορεί να σε αγχώσουν. Όπως, επίσης και τα μέιλ που αφορούν την εργασία σου. Καλό είναι να τα αποφύγεις και να αγοράσεις ένα απλό καθημερινό ξυπνητήρι για να ξυπνήσεις το επόμενο πρωί και στη συνέχεια άφησε μακριά το κινητό σου για το υπόλοιπο βράδυ.

Άκης Τσακίρης

@akistsakiris

Σχετικές αναρτήσεις

5 Super Ιδέες για να βάλεις χρώμα και στο μπάνιο σου!

News Room M

Η «Αγία Σοφία» της Ελλάδας -Πού βρίσκεται ο εντυπωσιακός ναός που είναι χτισμένος στο χείλος του γκρεμού

News Room

5 Φθηνές & Ποιοτικές Λύσεις για Πατώματα που θα Λατρέψεις!

News Room M