magdasnews.gr
Home - Συμβουλές

Δύο λάθη που κάνεις στη διακόσμηση του σπιτιού σου όταν μένεις μόνη για πρώτη φορά

Τα χρόνια αυτά που ξεκινάς να μένεις μόνη σου σε δικό σου σπίτι είναι από τις καλύτερες εποχές και περιόδους της ζωής σου, αλλά και από τις χειρότερες ταυτόχρονα. Γιατί ναι, είναι τέλειο να μένεις μόνη σου, να έχεις τον δικό σου χώρο, την ησυχία σου και να κάνεις ότι θέλεις όποτε το θέλεις, είναι όμως δύσκολο όταν σκέφτεσαι τη διαδικασία της μετακόμισης ή τις δουλειές του σπιτιού που πρέπει να γίνονται κάθε τόσο (ειδικά αν δεν έχεις κοντά τη μαμά σου).

Ας πιάσουμε όμως το θέμα της «μετακόμισης» ή της ανακαίνισης. Πρέπει να επιπλώσεις και να διακοσμήσεις μόνη σου ένα σπίτι και αυτό όσο εύκολο και αν ακούγεται σε πληροφορούμε πως δεν είναι. Υπάρχουν κάποια λάθη που όλοι κάνουμε στη διακόσμηση τα πρώτα χρόνια που ξεκινάμε νε μένουμε μας, και αν είσαι ακόμη σε πρώιμο στάδιο, προλαβαίνεις να τα αλλάξεις.

#1. Color Crisis

Το να βάψεις το σπίτι σου είναι ένα φθηνός και εύκολος τρόπος να αλλάξεις έναν χώρο. Ωστόσο αν δεν έχεις πολλή εμπειρία σε αυτό, υπάρχει πιθανότητα να βάψεις ολόκληρο έναν τοίχο ή ένα δωμάτιο με ένα χρώμα που εν τέλει ίσως να μην σου αρέσει. Για να μην πέσεις σε παγίδες λοιπόν διάλεξε για το δωμάτιο και τους κοινόχρηστους χώρους ένα πιο φυσικό και φωτεινό χρώμα και προτίμησε να διακοσμήσεις κάποιον τοίχο με έναν πίνακα ή ακόμη καλύτερα με ένα περίεργο χαλί με έντονα χρώματα κλπ.

#2. Δεν αφήνεις κενό χώρο

Ένα κοινό λάθος στη διακόσμηση όταν δημιουργείς τον δικό σου χώρο για πρώτη φορά, είναι η αίσθηση ανάγκης να γεμίσεις κάθε τετραγωνικό. Γεμίζεις τους τοίχους με χίλια δυο πράγματα, βάζεις πολλές καρέκλες στο καθιστικό ή γεμίζεις την περίμετρο του χώρου με έπιπλα χωρίς να αφήνεις ένα κενό κάπου να ξεκουράζεται το βλέμμα σου. Μπορείς εναλλακτικά να ξεκινήσεις με ένα μεγάλο χαλί που θα καθορίζει τον εκάστοτε χώρο, αφήνοντας όμως και τα απαραίτητα κενά. Φρόντισε πάντα να μην κλείνεις τους διαδρόμους και να αφήνεις χώρο ανάμεσα στα έπιπλα. Καλό θα ήταν να σκοντάφτεις επάνω σε αυτά για να πας από το ένα μέρος στο άλλο.

Πηγή: queen.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Feng Shui: Πού μπαίνει ο καθρέφτης στο σπίτι μας;

News Room A

Αυτό το εξωτικό φυτό κάνει δυναμικό comeback στη διακόσμηση και το λατρέψαμε ήδη

News Room

Η ΙΚΕΑ φέρνει τη γιορτινή Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στο σπίτι σας!

News Room