magdasnews.gr
Home - Συμβουλές

Διακόσμηση σπιτιού: Ιδέες και λύσεις που πρέπει να προσέξεις το 2020!

Είτε είσαι φοιτήτρια είτε εργάζεσαι και αισθάνεσαι την ανάγκη να ανανεωθείς και να κάνεις μία αλλαγή στο δωμάτιο, το σπίτι και την καθημερινότητά σου, αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να προχωρήσεις τα σχέδιά σου!

Το φθινόπωρο αποτελεί την ιδανική εποχή για νέα ξεκινήματα και σου δίνει την αφορμή που έψαχνες για να κάνεις επιτέλους εκείνες τις πολυπόθητες αλλαγές στη διακόσμηση του σπιτιού σου, τις οποίες εδώ και καιρό αναβάλλεις.

Αν δεν ξέρεις από πού να ξεκινήσεις ή δεν έχεις ιδέα από διακόσμηση εσωτερικού χώρου, αρκεί να ρίξεις μία ματιά στη λίστα που ετοιμάσαμε. Περιλαμβάνει τα κορυφαία décor trends του 2020 και μπορεί να σου δώσει τις ιδέες και τις λύσεις που αναζητάς για να δημιουργήσεις φέτος το δικό σου «καταφύγιο» ηρεμίας, συγκέντρωσης και χαλάρωσης.

Ιδού, λοιπόν, οι νέες τάσεις στη διακόσμηση σπιτιού που αξίζουν την προσοχή σου!

Mindfulness και wellness και στη διακόσμηση

Αν περίμενες πως το πράσινο και τα αγαπημένα σου φυτά θα έφευγαν από το δωμάτιο ή το σπίτι σου το 2020, φαίνεται πως έκανες λάθος. Διότι οι νέες και κορυφαίες τάσεις στη διακόσμηση του σπιτιού θέλουν τους χώρους σου να μετατρέπονται σε wellness «καταφύγια» άνεσης και ευεξίας.

Αν δεν έχεις, λοιπόν, ήδη φυτά (τεχνητά ή μη), σίγουρα αξίζει να βάλεις λίγο πράσινο στο σπίτι σου. Σε ό,τι αφορά στη διακόσμηση εσωτερικού χώρου όμως, πέρα από τα φυτά και τα «must» διακοσμητικά με τα λουλούδια που κάνουν το σπίτι ή το δωμάτιο να δείχνουν πιο «ζεν», τώρα καλούμαστε να επιλέξουμε και υλικά που μας φέρνουν πιο κοντά στο φυσικό περιβάλλον, όπως το ξύλο και το μπαμπού. Μερικά ξύλινα διακοσμητικά, κάποια καλάθια από μπαμπού και γενικά έπιπλα στα οποία κυριαρχεί το ξύλινο στοιχείο, θα κάνουν φέτος τη διαφορά στους χώρους σου!

0009999

Η κρεβατοκάμαρα και η άνεση- σε πρώτο πλάνο

Στην περίπτωση που λατρεύεις τον ύπνο θα ξετρελαθείς με αυτό το décor trend. Διότι αυτή τη σεζόν και τη χρονιά που έρχεται, το πιο σημαντικό δωμάτιο του σπιτιού δεν είναι το σαλόνι ή η κουζίνα αλλά το υπνοδωμάτιό σου. Διότι φαίνεται πως -επιτέλους- κατανοήσαμε ότι ο καλός ύπνος σημαίνει και καλύτερη ζωή για αυτό και το 2020, τα υπνοδωμάτια μετατρέπονται σε χώρους ουσιαστικής χαλάρωσης οι οποίοι μας επιτρέπουν να αποβάλλουμε το στρες της σύγχρονης καθημερινότητας.

Προμηθεύσου, λοιπόν, με προϊόντα που θα σε βοηθήσουν να δημιουργήσεις τις ιδανικές συνθήκες για έναν καλό ύπνο και δημιούργησε έναν χώρο που θα σε χαλαρώνει κάθε βράδυ όταν ξαπλώνεις και κάθε πρωί όταν ξυπνάς: Από στόρια που ελέγχουν το φως μέχρι σούπερ απαλά σεντόνια και εργονομικά μαξιλάρια. Τι άλλο να ζητήσεις;

zhthseissss

Το neo mint που κάνει θραύση και το tiedye

Από τη λίστα μας δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν τα χρώματα στα οποία αξίζει να επενδύσεις για να διακοσμήσεις το σπίτι ή το δωμάτιό σου. Μπορείς να τα προτιμήσεις τόσο για τα αξεσουάρ διακόσμησης που θα χρησιμοποιήσεις όσο και για τους τοίχους σου!

Τα ουδέτερα χρώματα, όπως το ανοιχτό γκρι και το dusty pink, θα αποτελέσουν κορυφαίες επιλογές και το 2020. Ωστόσο, υπάρχουν τρεις ακόμη χρωματικές επιλογές που αναμένεται να κάνουν θραύση τη χρονιά που έρχεται. Ποιες είναι αυτές; Το έντονο μοβ, η τάση του color gradient (είναι το… tie-dye του décor) και το πράσινο. Προσοχή όμως: Όχι οποιοδήποτε πράσινο αλλά, το neo mint, το οποίο φέρεται να είναι το χρώμα του 2020 -και μία ματιά στο Instagram, το Pinterest ή τον τοίχο της παρακάτω εικόνας, αρκεί για να σε πείσει!

peiseiii

Τα τολμηρά γεωμετρικά σχέδια, οι χρυσές πινελιές και η γοητεία του γυαλιού

Σε ό,τι αφορά στα νέα trends στη διακόσμηση εσωτερικού χώρου, τα γεωμετρικά σχέδια γίνονται ακόμη πιο τολμηρά -και αυτό μας αρέσει πολύ διότι, μεταξύ άλλων, είναι ό,τι πρέπει για τη διακόσμηση ενός μικρού σπιτιού. Την ίδια ώρα, οι χρυσές λεπτομέρειες στα διακοσμητικά σου παραμένουν «must», όπως επίσης και το γυάλινο στοιχείο.

Προμηθεύσου, λοιπόν, με αξεσουάρ διακόσμησης, όπως βάζα, γυάλινα κουτιά, καθρέφτες, κορνίζες, κεριά και ρολόγια που ακολουθούν τις παραπάνω décor τάσεις και μετέτρεψε στο σπίτι σου στο πιο «ζεν» και instagramικό «καταφύγιο» -διότι η απλότητα παραμένει ο «κανόνας» στη διακόσμηση. Αν δεν ξέρεις τι ακριβώς ψάχνεις, ξεφύλλισε απλώς τον νέο online κατάλογο ΙΚΕΑ 2020 και βρες τις απαραίτητες ιδέες και λύσεις για τη διακόσμηση σπιτιού ή τη διακόσμηση δωματίου. Για εμάς αποτέλεσε ξανά πηγή έμπνευσης.

empneusshhh

Work and leisure και το 2020… το σπίτι γίνεται γραφείο

Τελευταίο και αγαπημένο trend στη διακόσμηση που θα κυριαρχήσει το 2020 το οποίο θελήσαμε να συμπεριλάβουμε στη λίστα μας. Διότι όχι μόνο αφορά σε μία από τις πιο δημοφιλείς décor τάσεις του μέλλοντος αλλά μεταξύ άλλων, μας εξυπηρετεί . Είτε ενδιαφέρεσαι απλώς για τη διακόσμηση ενός μικρού σπιτιού είτε μέλημά σου είναι η διακόσμηση του δωματίου του φοιτητή, θα σε βολέψει.

Γιατί με όλο και περισσότερους νέους και νέες να εργάζονται πλέον ως freelancers ή να «τρέχουν» τις δικές τους online επιχειρήσεις, τα σπίτια μετατρέπονται σε χώρους στους οποίους -μεταξύ άλλων- ξετυλίγουμε τα ταλέντα μας. Ναι, το «home office» αποτελεί πλέον πραγματικότητα, μας αρέσει πολύ και μπορείς να το πετύχεις ακόμη και αν αναζητάς λύσεις για τη διακόσμηση ενός μικρού σπιτιού. Με τις κατάλληλες ιδέες και μερικά «έξυπνα» έπιπλα, όπως έναν καναπέ που μετατρέπεται με μία κίνηση σε κρεβάτι, ένα κρεβάτι με αποθηκευτικούς χώρους ή ένα διαχωριστικό χώρου με κλειστή και ανοιχτή αποθήκευση, θα δημιουργήσεις εύκολα το δικό σου «home office»!

Είτε επιθυμείς να διακοσμήσεις το φοιτητικό σου δωμάτιο είτε αναζητάς ιδέες και λύσεις για τη διακόσμηση του σπιτιού σου, το σίγουρο είναι πως τα décor trends για τους εσωτερικούς χώρους το 2020 αξίζουν την προσοχή σου. Σε κάθε περίπτωση, το σημαντικό είναι να τα αξιοποιήσεις με βάση το δικό σου γούστο και τις δικές σου ανάγκες και επιθυμίες. Κάνε, λοιπόν, την έρευνά σου και ανανεώσου… καταλλήλως!

Πηγή: queen.gr

Σχετικές αναρτήσεις

12 Καταπληκτικές Κατασκευές από όλο τον Κόσμο που μοιάζουν με Αληθινά έργα Τέχνης.

News Room

Αυτή η απίστευτη γέφυρα μετατρέπεται σε τούνελ και συνδέει την Δανία με την Σουηδία

News Room

Καινοτόμες υπηρεσίες καθαριότητας και υγιεινής σε κατοίκους , φιλοξενουμένους-ταξιδευτές της Ηπείρου

News Room M