magdasnews.gr
Home - Συμβουλές

Διακόσμηση: Πώς να διαμορφώσεις τον κατάλληλο φωτισμό στο σπίτι σου ώστε να είναι λειτουργικός και παράλληλα αισθησιακός …

Χωρίς καμία αμφιβολία, ακόμη και ένα απλό φωτιστικό είναι σημαντικό για τη σωστή διακόσμηση του διαμερίσματός σου, μιας και έχει την ικανότητα να αλλάξει τον χώρο του δωματίου και να τον κάνει να φαίνεται πιο μεγάλος, πιο ζεστός, αλλά και φιλόξενος.

Οι μεγαλύτεροι διακοσμητές συμβουλεύουν πως ο κατάλληλος φωτισμός του σπιτιού επηρεάζει την αίσθηση και την ατμόσφαιρα σε κάθε δωμάτιο και το labelnews.gr σου δίνει τις καλύτερες συμβουλές για να πετύχεις τον πιο σωστό φωτισμό στο διαμέρισμά σου, απλά, εύκολα και πάντα μέσα στο design που αρμόζει στις σημερινές τάσεις της διακόσμησης.

Πολλοί θεωρούν πως ο φωτισμός πρέπει να καλύπτει όλο το δωμάτιο. Δεν χρειάζεται καθόλου όμως να γίνει πραγματικότητα, μιας και είναι από τους άγραφους νόμους της διακόσμησης που ίσως να έχουν διαγραφεί από τα πρέπει των εσωτερικών μας χώρων. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι φωτίσεις κάποια σημεία και πιο συγκεκριμένα, καλύτερα να διαλέξεις στυλ φωτιστικών που θα ταιριάζει στο δικό σου γούστο, αλλά και στον χώρο σου και όχι κάποια τυχαία, απλώς για να φωτίζεται ο χώρος.

Στην κουζίνα, που κατά την γνώμη μου είναι ένας άκρως δημιουργικός χώρος του σπιτιού, φρόντισε να φωτίσεις περισσότερο τους πάγκους για την προετοιμασία του φαγητού και τα φώτα να είναι χαμηλότερα από το επίπεδο των ματιών σου. Από την άλλη, στο σαλόνι, προτίμησε να πάρεις συνδυασμό φωτιστικών, από επιτραπέζια φωτιστικά και πορτατίφ μέχρι επιδαπέδια φωτιστικά, έτσι ώστε να συνθέτουν ένα καλά φωτισμένο σκηνικό, αλλά και παράλληλα λειτουργικά διακοσμημένο.

Μην ξεχνάς, πως ο φωτισμός είναι μέρος της διακόσμησης του σπιτιού σου όποτε φρόντισε να ταιριάζουν με τον χώρο σου. Για την κρεβατοκάμαρα ο φωτισμός πρέπει να είναι λειτουργικός για κάθε σου ανάγκη. Για διάβασμα ή για το ντύσιμο της νυχτερινής σου εξόδου ή το σωστό outfit του γραφείου. Εδώ, ένα ντίμερ είναι μία σωστή λύση για να ρυθμίζεις εσύ το ύψος τους φωτισμού που επιθυμείς, κάτι το οποίο μπορείς και να χρησιμοποιήσεις και στο μπάνιο σου, μιας και εκεί δεν χρειάζεται ο φωτισμός να είναι αρκετά ζωηρός.

Η πιο σημαντική συμβουλή όμως για το φωτισμό του διαμερίσματός σου δεν έρχεται σε κάθε χώρο συγκεκριμένα, αλλά σε όλο το διαμέρισμά σου. Καλό είναι να διαλέξεις αυτή που ταιριάζει καλύτερα στο προσωπικό σου στυλ, αλλά και στην διακόσμηση του χώρου σου.

Άκης Τσακίρης
@akistsakiris

Σχετικές αναρτήσεις

Έχεις πολλά βιβλία; Μην τα πετάξεις και δημιούργησε το πιο σοφιστικέ σπίτι

News Room

Deco 2019: Στα πιο hot χρώματα είναι αυτό κι ετοιμάσου να το λατρέψεις

News Room

5+1 Ιδέες για να Φωτίσεις «Κρυφά» την Κρεβατοκάμαρα σου!

News Room M