magdasnews.gr
Είμαι γυναίκα!

Δείτε γιατί ερεθίζονται οι μασχάλες σας και πώς να το σταματήσετε

Η περιοχή της μασχάλης είναι επιρρεπής σε δερματολογικές παθήσεις. Η φαγούρα στις μασχάλες είναι μία εκνευριστική και συνάμα ντροπιαστική κατάσταση, καθώς όλο το γαργαλητό και το αίσθημα του τσουξίματος και του καύσου σε κάνει να θέλεις να ξύνεσαι συνέχεια.

Φυσικά δεν υπάρχει λόγος να πανικοβληθείς, καθώς οι πιο πιθανές αιτίες της φαγούρας είναι το ξύρισμα και οι λοιμώξεις.

Για παράδειγμα, το ξύρισμα από μόνο του δε θα έπρεπε να ερεθίζει το δέρμα σου. Ωστόσο, εάν αντιμετωπίζεις κάποια ενόχληση μετά από μία με δύο ημέρες, αυτό μπορεί να οφείλεται στα «θαμπά» ξυραφάκια σου και στις λανθασμένες τεχνικές ξυρίσματος. Όταν ξυρίζεις τις μασχάλες σου, μπορεί κατά λάθος να δημιουργήσεις τρίχες που μεγαλώνουν προς τα μέσα. Αυτές οι τρίχες δηλαδή έχουν λυγίσει στο πλάι και μεγαλώνουν μέσα στο δέρμα σου, εμφανίζοντας ένα κόκκινο σπυράκι.

Από την άλλη, η κακή υγιεινή, αποτελεί μία από τις πιο συχνές αιτίες της φαγούρας. Όταν συνδυάζονται ο ιδρώτας με τη βρομιά, τότε δημιουργούν ένα ιδανικό περιβάλλον για την ανάπτυξη των βακτηριδίων. Τα συχνά ντους μπορούν να δώσουν τέλος στη φαγούρα.

Αρκετά από τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε καθημερινά, περιέχουν αλλεργιογόνα. Μερικές φορές, η μπανέλα του σουτιέν σου, περιέχει υλικά όπως νικέλιο, καουτσούκ και λατέξ, τα οποία ερεθίζουν το δέρμα, όταν έρχονται σε επαφή με αυτό. Κάποια συγκεκριμένα αλλεργιογόνα που υπάρχουν στα αποσμητικά, μπορεί να προκαλέσουν επίσης έναν ελαφρύ ερεθισμό. Καλό είναι λοιπόν, να προσέχετε τα αλλεργιογόνα που βρίσκονται σε κάθε προϊόν.

Άκης Τσακίρης
@akistsakiris

 

Σχετικές αναρτήσεις

Θες να δώσεις νέα πνοή στα καλλυντικά σου; Πανεύκολα tips που θα σε βοηθήσουν να το πετύχεις!

News Room

Αίσιο τέλος: Βρέθηκε ο 36χρονος που είχε εξαφανιστεί στα Χανιά

News Room

4 Πράγματα Που Κάνει Η Jennifer Lopez Και Μένει Αγέραστη

News Room