magdasnews.gr
Είμαι γυναίκα!

Αυτές οι “μαγικές” κινήσεις θα σε βοηθήσουν να κάνεις το δέρμα σου να λάμπει το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι είναι η ιδανική περίοδος για να αλλάξεις συνήθειες. Η συγκεκριμένη εποχή, είναι καθαρά, μία μεταβατική περίοδος για τη νέα σεζόν που έρχεται, στην οποία πρέπει να δείχνεις λαμπερή.

Τί καλύτερο λοιπόν, από το να ξεκινήσει αυτή η λάμψη, δίπλα στον Αυγουστιάτικο ήλιο;

Το μυστικό βρίσκεται στην ενυδάτωση. Είναι το πιο σημαντικό βήμα που μπορείς να κάνεις για ένα υγιές δέρμα. Τα κύτταρα είναι σχεδόν 70% νερό. Άρα, το να παραμένει επαρκώς ενυδατωμένο, το πρόσωπο, βοηθά στην διατήρηση των κυττάρων γεμάτα και υγιή. Μην ξεχνάς πως η χρόνια αφυδάτωση, μπορεί να προκαλέσει απώλεια ελαστικότητας του δέρματος και εμφάνιση πρόωρης γήρανσης. Σίγουρα δεν το θέλεις αυτό!

Καλό είναι να μειώσεις την ζάχαρη στη διατροφή σου. Η υπερβολική ποσότητα ζάχαρης καταστρέφει τα θεμέλια ενός υγιούς δέρματος και προσβάλλει ειδικά το κολλαγόνο και την ελαστίνη. Προσπάθησε λοιπόν να μειώσεις τη ζάχαρη από τα ποτά και τον καφέ σου, για αρχή.

Το άγχος είναι ο εχθρός, ακόμη και στη λάμψη του δέρματός σου. Όλοι ζούμε σε αγχωτικούς καιρούς, αλλά, ακόμη και το καθημερινό άγχος, μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα του δέρματος. Ξεκίνησε λοιπόν, μία πιο ήρεμη καθημερινότητα, για το καλό της υγείας σου, αλλά και του προσώπου σου.

Κολλαγόνο! Η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε βιταμίνη C, μπορεί να βοηθήσει στη στήριξη της φυσικής παραγωγής κολλαγόνου από το σώμα. Ειδικά τα φρούτα και τα λαχανικά, κατά την καλοκαιρινή περίοδο, είναι από τα πιο σημαντικά στοιχεία στα γεύματά μας. Καλό είναι λοιπόν να το εκμεταλλευτείς αυτό.

Άκης Τσακίρης
@akistsakiris

 

Σχετικές αναρτήσεις

18 Χρήσιμα Tips για το Μακιγιάζ, που θα λύσουν τα Χέρια σε όσες Γυναίκες «δεν το’χουν» με το Βάψιμο!

News Room

Για να μην σε κοροϊδεύει: Τα 7 πιο συχνά ψέματα που σου λένε οι άντρες

News Room

“It’s a Knit Story Day” -Ένα μοναδικό event από το likewoman.gr και τη Μαρία Αριστείδου

News Room M