magdasnews.gr
Για την υγεία μας

Αυτές είναι οι τροφές που θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις τέλειο μαύρισμα

Πολλοί ονειρεύονται κάθε καλοκαίρι να αποκτήσουν ένα άψογο μαύρισμα κάνοντας ηλιοθεραπεία. Συχνά όμως, δεν το πετυχαίνουν αφού κάνουν πολλά λάθη.

Το βασικό λάθος που κάνουν πολλοί είναι πως δεν λαμβάνουν την απαραίτητη αντηλιακή προστασία, με αποτέλεσμα να παθαίνουν ήπια ή πιο σοβαρά εγκαύματα και αποχρωματισμούς στην επιδερμίδα.

Για να αποκτήσετε ένα τέλειο μαύρισμα, θα πρέπει να έχετε ένα ενυδατωμένο και υγιές δέρμα. Σε αυτό τον στόχο μπορεί να σας βοηθήσει η σωστή διατροφή, αφού υπάρχουν τροφές που βοηθούν τόσο στο να αποκτήσετε ένα υπέροχο χρώμα στο δέρμα σας.

Πέρα από το νερό, το οποίο πρέπει να καταναλώνουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα και ανάλογα με τη φυσική μας δραστηριότητα, υπάρχουν και πολλά τρόφιμα που μπορούν να βοηθήσουν στην ενυδάτωσή μας.

ΛΑΧΑΝΙΚΑ
Αγγούρι και κολοκυθάκια: Θεωρούνται από τα πιο «ενυδατικά» λαχανικά, αφού η περιεκτικότητά τους σε νερό φτάνει το 95%. Το αγγούρι περιέχει επίσης βιταμίνη C και καφεϊκό οξύ, τα οποία βοηθούν στην ανακούφιση του δέρματος από ενοχλήσεις και οιδήματα.

Καρότα: Λόγω της περιεκτικότητάς τους σε νερό (87%) και σε β-καροτένιο, τα καρότα αποτελούν ιδανική τροφή τόσο για την ενυδάτωση του δέρματος όσο και για την επίτευξη ενός ομοιόμορφου μαυρίσματος.

ΦΡΟΥΤΑ
Καρπούζι και πεπόνι: Το καρπούζι, σύμφωνα με μελέτη της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Aberdeen στη Μ. Βρετανία, συγκαταλέγεται στις τροφές που μπορούν να ενυδατώσουν τον ανθρώπινο οργανισμό καλύτερα και από το νερό. Εξίσου πλούσιο σε νερό (90%) είναι και το αρωματικό πεπόνι. Περιέχει μεγάλη ποσότητα βιταμίνης Α και ελάχιστες θερμίδες.

ΑΛΛΕΣ ΤΡΟΦΕΣ
Γιαούρτι: Ανάλογα με τον τύπο του, περιέχει νερό σε ποσοστό 85-88%, καθώς επίσης κάλιο, νάτριο, ασβέστιο, βιταμίνη Β12, ριβοφλαβίνη. Βοηθά τον οργανισμό να αναπληρώσει τους χαμένους ηλεκτρολύτες και έτσι να ανακτήσει τη χαμένη του ενέργεια.

Ξηροί καρποί, όσπρια & σουσάμι: Τα ξερά φασόλια, τα αμύγδαλα και τα φιστίκια είναι τροφές που ενισχύουν την παραγωγή μελανίνης στο σώμα. Η ουσία που τους προσδίδει αυτή την ιδιότητα είναι η τυροσίνη, που μπορούμε να βρούμε και στο σουσάμι.

Σχετικές αναρτήσεις

Σακχαρώδης διαβήτης: Περίπου 50.000 ασθενείς έχουν έλκη στα κάτω άκρα και κινδυνεύουν με ακρωτηριασμό

News Room A

Τα οφέλη από το καθημερινό γρήγορο περπάτημα είναι πάρα πολλά!

News Room A

Θεσσαλονίκη: Δωρεάν οφθαλμολογικές εξετάσεις σε διαβητικούς

News Room