magdasnews.gr
Τετ α τετ με την Μάγδα

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! Κάτοικος του Λονδίνου μιλά για την κατάσταση που βρίσκεται η Μεγάλη Βρετανία εν μέσω Κορωνοϊού

Ο Κορωνοϊός “χτυπά” ολόκληρη την Ευρώπη, δεν γνωρίζει σύνορα, δεν καταλαβαίνει από φυλές. Η Μεγάλη Βρετανία έχει γίνει ο στόχος του Κορωνοϊού με τον αριθμό των κρουσμάτων να αυξάνεται δραματικά και να ακολουθεί και ένας εξίσου σημαντικός αριθμός νεκρών.

Αποφασίσαμε λοιπόν να μάθουμε περισσότερα για όσα συμβαίνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο και συγκεκριμένα στην καρδιά της Αγγλίας, το Λονδίνο. Επικοινωνήσαμε με την Lynne. Μόνιμη κάτοικος του Λονδίνου, η οποία εργάζεται σε δικηγορικό γραφείο και έχει μαζί με τον σύζυγό της, 3 παιδιά. Η ίδια συνεχίζει να πηγαίνει στη δουλειά της εν μέσω κορωνοϊού.

Lynne πώς είναι η καθημερινότητα εν μέσω κορωνοϊού;

Έχουν αλλάξει πολλά από το αρχικό ξέσπασμα του ιού. Στην αρχή δεν έκλεινε κανένα κατάστημα, κανένας χώρος εργασίας δεν ακύρωνε συναντήσεις και κανείς δεν φορούσε καν γάντια και μάσκα. Πρέπει όμως να προστατέψω και τον σύζυγό μου και τα παιδιά μου. Έτσι, από το πρώτο ξέσπασμα προσπαθούσα κάθε μέρα να φοράω τουλάχιστον γάντια. Πήγαινα δέκα λεπτά νωρίτερα στη δουλειά μου για να ρίξω παντού αντισηπτικό. Ήθελα να είμαι σίγουρη.

Στο Super Market είχες συναντήσει κάποια διαφορά πριν το lockdown;

Καμία απολύτως. Και σήμερα δεν έχουν αλλάξει τα πράγματα και πολύ. Μπορεί να υπάρχει ένα σχετικό lockdown αλλά τα markets ακόμη δεν ελέγχονται αρκετά. Υπάρχουν χώροι που υπάρχει κόσμος ο ένας δίπλα στον άλλον. Έκλεισαν τις παμπ όμως και αυτό είναι το καλύτερο γιατί πολλές από αυτές δεν ακολουθούν καν τους κανόνες υγιεινής στα βασικά στοιχεία. Πόσο μάλλον εν μέσω κορωνοϊού.

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας έχει ανταποκριθεί όπως θα έπρεπε;

Το NHS που λέμε εδώ, είναι ακόμη σε πολύ χαμηλό επίπεδο. Μπορεί να είναι ένα πολύ ικανοποιητικό σύστημα υγείας σε παροχές, σε προσωπικό, σε όλα τα υπόλοιπα, αλλά όταν πρόκειται για μία τέτοιου είδους έξαρση δεν ήταν κανείς έτοιμος. Πολλοί λένε ότι για αυτό ο Τζόνσον δεν ενεργοποιούσε το lockdown, διότι ήξερε ότι το NHS δεν θα αντέξει.

Βρέθηκε και ο Μπόρις Τζόνσον θετικός στον ιό, αλλά και κάποιοι από τους υπουργούς. Πώς νιώσατε με αυτό;

Ήμασταν σίγουροι. Έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο. Δεν έκλεισε την Βουλή όταν όλες οι υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης ανακοίνωναν νέα μέτρα. Συνέχιζε τις συναντήσεις. Κανείς δεν ξέρει ποιοι πραγματικά είναι φορείς. 

Ζώντας σε μία νέα καθημερινότητα με τον κορωνοϊό και εκτός Ευρώπης, ποιος είναι ο μεγαλύτερος φόβος των Άγγλων;

Το ότι είμαστε κυριολεκτικά μόνοι μας και αυτό δεν το είχαμε προσέξει στην αρχή. Νομίζαμε ότι το να φύγουμε από την Ευρώπη ήταν καλό και μπορεί όλα να πήγαιναν καλύτερα αν δεν είχε ξεσπάσει ο ιός και δεν επικρατούσε αυτό το χάος.

Αν δεν κάνω λάθος, οι γονείς σου βρίσκονται στην Σκωτία και οι γονείς του συζύγου σου βρίσκονται στην Ιρλανδία.

Ακριβώς. 

Πώς αντιμετωπίζουν εκείνοι την κατάσταση; Τι σου λένε;

Φοβούνται πολύ. Είναι σε μία ηλικία που όλα μπορούν να συμβούν αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα τους προστατεύσουμε. Τους λέμε να μείνουν μέσα και να παραγγέλνουν ότι θέλουν ηλεκτρονικά. Ευτυχώς λειτουργούν ακόμη τα markets που παραγγέλνεις ηλεκτρονικά και νομίζω ότι αυτή θα είναι η κεντρική οικονομία μέχρι να ξεπεράσουμε τον κορωνοϊό.

Τα παιδιά σου; Από όσο γνωρίζω οι δύο γιοι σου πήγαιναν στο σχολείο μέχρι πολύ πρόσφατα.

Ναι ναι και η αλήθεια είναι ότι φοβόμουν πολύ για εκείνα. Κάθε φορά που γύριζαν από το σχολείο, έκαναν μπάνιο, έβαζαν τα ρούχα τους στο πλυντήριο και περνούσαν όλα τους τα αντικείμενα με αντισυπτικό. Άργησε σε αυτό η κυβέρνηση πολύ. Ίσως βρούμε πολλά παιδιά θετικά στον ιό. 

Lynne σε ευχαριστούμε πολύ!

Δύναμη και υγεία σε όλους, για να έρθουμε ξανά στην Ελλάδα για διακοπές.

Συνέντευξη – Μετάφραση: Άκης Τσακίρης

 

Σχετικές αναρτήσεις

Ο Αλέξανδρος Αγγελόπουλος στη Μάγδα Τσέγκου : «Στην Ελλάδα πωλούνται 1.100 ξενοδοχεία – Tο 50% δεν θα ανοίξει φέτος» (video)

News Room A

Η γυναίκα που έγινε η “Μητέρα Τερέζα” των αστέγων της Θεσσαλονίκης

News Room A

Κέλλυ Ιωάννου: Μας ενημερώνει τι να προσέχουμε στα social, στα email μας και συγκλονίζει μιλώντας για το«Traumahelp», για την Αγγελική Νικολούλη, την ΜΚΟ «Γίνε άνθρωπος» και τις Κυβερνοεπιθέσεις στη ζωή όλων μας

News Room