magdasnews.gr
Home - Συμβουλές

Ίσως Και Να Χρειάζεται Περισσότερη Κατανόηση Του Κανονισμού Για Τα Βιοκτόνα

Ίσως και να χρειάζεται περισσότερη κατανόηση του κανονισμού για τα βιοκτόνα!

Ο κανονισμός για τα βιοκτόνα (BPR, Κανονισμός (ΕΕ) αριθ. 528/2012 ) αφορά την κυκλοφορία στην αγορά και τη χρήση βιοκτόνων προϊόντων, τα οποία χρησιμοποιούνται για την προστασία ανθρώπων, ζώων, υλικών ή αντικειμένων από επιβλαβείς οργανισμούς, όπως παράσιτα ή βακτήρια, μέσω της δράσης των δραστικών ουσιών που περιέχουν. Ο κανονισμός αυτός αποσκοπεί στη βελτίωση της λειτουργίας της αγοράς βιοκτόνων προϊόντων στην ΕΕ, διασφαλίζοντας παράλληλα ένα υψηλό επίπεδο προστασίας της υγείας των ανθρώπων και του περιβάλλοντος.

Χρειάζεται λεπτομερέστατη μελέτη από τους επιστήμονες που φέρουν την ειδική αναγγελία έναρξης από το ΥΠ.Α.Α.Τ  και οι υπεύθυνοι για τις εφαρμογές.

Παράδειγμα: Την ανάλυση στο γιατί πρέπει να γίνονται πριν ή /και μετά από οποιαδήποτε χρήση βιοκτόνων , (Απορρύπανση –Περιαυτολογική Εξυγίανση –Εξουδετέρωση ή απολύμανση χωρίς υπολειμματικότητα ) βρίσκεται στο  Άρθρο 18 Μέτρα για τη βιώσιμη χρήση των βιοκτόνων, του Κανονισμου (ΕΕ) αριθ. 528/2012  σχετικά με τη διάθεση στην αγορά και τη χρήση βιοκτόνων

Άρθρο 18 Μέτρα για τη βιώσιμη χρήση των βιοκτόνων

Έως τις 18 Ιουλίου 2015, η Επιτροπή, με βάση την πείρα που αποκτήθηκε όσον αφορά την εφαρμογή του παρόντος κανονισμού, υποβάλλει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στο Συμβούλιο έκθεση σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο ο παρών κανονισμός συμβάλλει στη βιώσιμη χρήση των βιοκτόνων, καθώς και σχετικά με την ανάγκη εισαγωγής πρόσθετων μέτρωνιδίως για τους επαγγελματίες χρήστες, με σκοπό τον περιορισμό των κινδύνων για την υγεία των ανθρώπων και των ζώων καθώς και για το περιβάλλον από τα βιοκτόνα.

Στην έκθεση αυτή εξετάζονται, μεταξύ άλλων:

α) η προώθηση των βέλτιστων πρακτικών ως μέσο για τον περιορισμό στο ελάχιστο της χρήσης των βιοκτόνων·

β) οι πλέον αποτελεσματικές μέθοδοι για την παρακολούθηση της χρήσης των βιοκτόνων·

γ) η ανάπτυξη και εφαρμογή αρχών ολοκληρωμένης διαχείρισης επιβλαβών οργανισμών όσον αφορά τη χρήση βιοκτόνων·

δ) οι κίνδυνοι που προκαλεί η χρήση βιοκτόνων σε συγκεκριμένους χώρους όπως σχολεία, χώροι εργασίας, νηπιακοί σταθμοί, δημόσιοι χώροι, γηροκομεία, ή χώροι που ευρίσκονται πλησίον υδάτων επιφανείας ή υπογείων υδάτων και κατά πόσο απαιτούνται πρόσθετα μέτρα για την αντιμετώπιση των κινδύνων αυτών·

ε) ο ρόλος τον οποίο η βελτιωμένη απόδοση του χρησιμοποιούμενου εξοπλισμού για την εφαρμογή βιοκτόνων θα μπορούσε να διαδραματίσει στην αειφόρο χρήση. Βάσει της έκθεσης αυτής, η Επιτροπή υποβάλλει, κατά περίπτωση, πρόταση προς έγκριση σύμφωνα με τη συνήθη νομοθετική διαδικασία.

Κανονισμός (ΕΕ) αριθ. 528/2012, σχετικά με τη διάθεση και τη χρήση βιοκτόνων :PDF

Ιωάννης Βγενής-Σύμβουλος Καθαρισμού

Πηγή : clintec.gr

 

Σχετικές αναρτήσεις

Πώς να ανανεώσεις το σπίτι σου για να μπεις σε mood Σεπτεμβρίου

News Room

Αυτά τα Χριστούγεννα φτιάξε μόνη σου στολίδια χρησιμοποιώντας ακόμη και τα όργανα γυμναστικής σου

News Room

32 Τραγικές Κατασκευαστικές Αποτυχίες που θα μπορούσαν να στείλουν τους Εργολάβους τους στην Φυλακή!

News Room