«Τροχαίο» είχαν η Κατερίνα Μονογυιού και η Μάγδα Τσέγκου! (ΒΙΝΤΕΟ)

Για τη σημασία της οδικής ασφάλειας είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν όσοι επισκέφθηκαν το περίπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Εξωτερικά του περιπτέρου υπήρχαν τροχονόμοι και πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής για τα παιδιά, ενώ οι ενήλικες μπορούσαν να μπουν σε προσομοιωτή ανατροπής οχήματος.

Η βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας Κατερίνα Μονογυιού και η δημοσιογράφος Μάγδα Τσέγκου βρέθηκαν στη ΔΕΘ και επισκέφθηκαν το περίπτερο της ΕΛ.ΑΣ.

Μάλιστα, δεν δίστασαν να επιβιβαστούν στον προσομοιωτή ανατροπής οχήματος προκειμένου να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι τι συμβαίνει αν ανατραπεί ένα όχημα που κινείται μόνο με 50 χλμ την ώρα και οι επιβαίνοντες δεν φορούν ζώνη.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο πως αντέδρασαν όταν «τούμπαρε» το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν.

Συνεχίζοντας την προσπάθεια ενημέρωσης του κοινού για το ζήτημα της  οδικής ασφάλειας, η Ελληνική Αστυνομία διένειμε ενημερωτικά φυλλάδια τροχαίας, με αφορμή τη χθεσινή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς σε γονείς και μαθητές σχολείων σε όλη τη χώρα.

Κωνσταντίνος Σκούμας (Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας)-Μάγδα Τσέγκου-Μιχαήλ Καραμαλάκης (Αρχηγός ΕΛ.ΑΣ)-Κατερίνα Μονογυιού (Βουλευτής ΝΔ)
Μάγδα Τσέγκου-Δημοσιογράφος, Ιωάννα Ροτζιώκου-Αστυνόμος Β’ Εκπρ. Τύπου ΕΛ.ΑΣ, Κατερίνα Μονογυιού-Βουλευτής ΝΔ
Το φυλλάδιο που μοιράστηκε σε γονείς και μαθητές

Μέσα από τα συγκεκριμένα φυλλάδια δίνονται συμβουλές και περιγράφονται με απλό και κατανοητό τρόπο οι βασικοί κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, για να ενημερωθούν οι μικροί μαθητές πώς να κυκλοφορούν στον δρόμο με ασφάλεια.

Επιπλέον, περιέχουν χρήσιμες οδηγίες για τους γονείς, έτσι ώστε να παρέχουν τη σωστή κυκλοφοριακή αγωγή στα παιδιά τους, δίνοντας το καλό παράδειγμα.