Τηλεθέαση: Η μάχη των καναλιών εν μέσω κορωνοϊού

Με σχετικά ανεβασμένα νούμερα τηλεθέασης έρχεται η ΕΡΤ να μας εκπλήξει, με τον ΣΚΑΙ από το Φάληρο να δημιουργεί έναν πετυχημένο ενημερωτικό μαραθώνιο και το Mega να ανεβαίνει τα σκαλιά του πίνακα τηλεθέασης, έκλεισε η χθεσινή μάχη των καναλιών.

Πιο αναλυτικά στην πολύ πρωινή ζώνη, το OPEN Beyond βγήκε νικητής στο δυναμικό κοινό με τα μηχανάκια της AGB να καταγράφουν 16,1% ενώ στο σύνολο την κόκκινη κορδέλα έκοψε ο ΣΚΑΙ που οι τηλεθεατές τους χάρισαν ένα ωραιότατο 24%. Στην ολοκληρωμένη πρωινή ζώνη, ο ΣΚΑΙ κατάφερε να βγει πρώτος στο σύνολο με τους Αταίριαστους να κερδίζουν το 21,4% ενώ η κρατική τηλεόραση επέστρεψε στα μονοψήφια με την Μάριον Μιχελιδάκη και την εκπομπή «Επικοινωνία» να καταγράφουν 6,8% στο σύνολο και 5,4% στο δυναμικό κοινό.

Στις μεσημεριανές εκπομπές, το Star δεν αφήνει κανέναν να κερδίσει την πρωτιά, αφού η Βίκυ Καγιά δεν θέλει να φύγει από τον θρόνο της, μιας και χαρίζει στον τηλεοπτικό σταθμό της Κηφισιάς 18,6% στο σύνολο και 17,3% στο δυναμικό, με την ΕΡΤ να βρίσκεται στη δεύτερη θέση του πίνακα τηλεθέασης, καταγράφοντας μέσα από την έκτακτη ενημερωτική εκπομπή για τον Covid 19, 7,9% στο σύνολο και 7,5% στο δυναμικό κοινό.

Το Star κερδίζει και την απογευματινή ζώνη, με το τηλεπαιχνίδια «Ο Τροχός Της Τύχης», ακολουθώντας ο ΣΚΑΙ με τον Νίκο Στραβελάκη και την νέα εκπομπή «Εξελίξεις Live», ενώ το Mega έρχεται τρίτο με τον Νίκο Ευαγγελάτο να κερδίζει 9,7% στο σύνολο και 11,7% στο δυναμικό κοινό.

Στη βραδινή τους ενημέρωση, οι τηλεθεατές ψήφισαν ΣΚΑΙ ( 19,5% στο σύνολο ), ακολουθώντας δεύτερο το Star ( 17,1% ), τρίτο το κανάλι του Αμαρουσίου (14,6% ), με Alpha (12,4%), Mega (6% στο δυναμικό κοινό ), ΕΡΤ (5,4%) και OPEN (4,2%) να συμπληρώνουν την τηλεοπτική σκακιέρα.

Στην Prime Time ζώνη, η Όλγα Τρέμη δυστυχώς τερμάτισε τελευταία μέσα από την ΕΡΤ καταγράφοντας 3% στο σύνολο, ενώ την πρωτιά κερδίζει και πάλι το Star με το Master Chef που του χαρίζει για μία ακόμη φορά υψηλά νούμερα (30,5%).

Τέλος, στη Late Night ζώνη, Mega και Ant1 ήρθαν αντιμέτωποι με την ενημερωτική εκπομπή της Ράνιας Τζίμα να καταγράφει 6,6% στο σύνολο και 6,8% στο δυναμικό κοινό και ο Τάσος Τέλογλου με το Special Report στον Ant1 να χαρίζει στο κανάλι του Αμαρουσίου ένα πολύ ικανοποιητικό 18,7% στο γενικό σύνολο.

Άκης Τσακίρης

@akistsakiris