Τα δύο βιβλία που πρέπει να έχετε μαζί σας για το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι είναι η περίοδος της ξεγνοιασιάς, της χαλάρωσης. Είναι η εποχή που γεμίζουμε μπαταρίες σωματικά, αλλά και πνευματικά. Πολλοί είναι εκείνοι που διαβάζουν στην παραλία, κάνοντας ηλιοθεραπεία, απολαμβάνοντας τον ήλιο και τη θάλασσα. Το magdasnews.gr σου προτείνει όχι ένα, αλλά δύο βιβλία, που μπορείς να έχεις μαζί σου αυτό το καλοκαίρι, από τις εκδόσεις «Έσοπτρον».

ΤΗΕ SUBTLE ART OF NO GIVING A FUCK

Μην προσπαθείς. Παράτα τα. Κάνε λάθος. Μάθε από τον πόνο. Αρνητικές έννοιες εμφανώς αληθινές, χρήσιμες και πολύ πιο ισχυρές από τη συνηθισμένη θετικότητα. Καταλήγοντας σε μια νοοτροπία άμεσα εφαρμόσιμη και ανταποκρίσιμη στους σημερινούς καιρούς.

Ο παγκοσμίως γνωστός blogger Μαρκ Μάνσον, μέσα από τα βιώματά του καταλήγει σε μία αντιπαρορμητική προσέγγιση της ζωής, την οποία μεταδίδει στους αναγνώστες του με πολύ χιούμορ και ανεπίσημο λεξιλόγιο.

Σε αυτόν τον οδηγό αυτοβοήθειας που καθορίζει τη γενιά, ένας σούπερ σταρ blogger μπλοκάρει τα χάλια μας, για να μας δείξει πώς να σταματήσουμε να προσπαθούμε να είμαστε «θετικοί» όλη την ώρα, ώστε να μπορούμε πραγματικά να γίνουμε καλύτεροι, πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι.

Για δεκαετίες, μας λένε ότι η θετική σκέψη είναι το κλειδί για μια ευτυχισμένη, πλούσια ζωή. «Θετική θετικότητα», λέει ο Mark Manson. «Ας είμαστε ειλικρινείς, η ζωή είναι σκατά και πρέπει να ζήσουμε μαζί του.» Στο άγρια ​​δημοφιλές ιστολόγιό του στο Διαδίκτυο, ο Manson δεν χρυσώνει  το χάπι ούτε αμφισβητεί. Το λέει όπως είναι – μια δόση ακατέργαστης, αναζωογονητικής, ειλικρινής αλήθειας που λείπει σήμερα. Η ευγενής τέχνη του να μην δίνει ένα F ** k είναι το αντίδοτο του στα δύσκολα.

Ο Manson κάνει το επιχείρημα, υποστηριζόμενο τόσο από ακαδημαϊκή έρευνα όσο και από καλά αστεία, ότι η βελτίωση της ζωής μας δεν εξαρτάται από την ικανότητά μας να μετατρέπουμε τα λεμόνια σε λεμονάδα, αλλά να μαθαίνουμε τον εαυτό μας καλύτερα. Τα ανθρώπινα όντα είναι ελαττωματικά και περιορισμένα – «δεν μπορούν όλοι να είναι εξαιρετικοί, υπάρχουν νικητές και ηττημένοι στην κοινωνία, και μερικά από αυτά δεν είναι δίκαιο ή δικό σας λάθος.» Ο Manson μας συμβουλεύει να γνωρίσουμε τους περιορισμούς μας και να τους αποδεχτούμε. Μόλις αγκαλιάσουμε τους φόβους, τα ελαττώματα και τις αβεβαιότητές μας, μόλις σταματήσουμε να τρέχουμε και να αποφεύγουμε και να αρχίσουμε να αντιμετωπίζουμε οδυνηρές αλήθειες, μπορούμε να αρχίσουμε να βρίσκουμε το θάρρος, την επιμονή, την ειλικρίνεια, την ευθύνη, την περιέργεια και τη συγχώρεση που αναζητούμε.

Υπάρχουν μόνο τόσα πολλά πράγματα που μπορούμε να δώσουμε για αυτό, γι ‘αυτό πρέπει να καταλάβουμε ποια πραγματικά έχουν σημασία, ο Manson κάνει σαφές. Ενώ τα χρήματα είναι ωραία, η φροντίδα για το τι κάνετε με τη ζωή σας είναι καλύτερη, επειδή ο αληθινός πλούτος αφορά την εμπειρία. Μια πολύ αναγκαία στιγμή πραγματικής συνομιλίας, γεμάτη με διασκεδαστικές ιστορίες και βωμολοχίες, αδίστακτο χιούμορ, Η λεπτή τέχνη του να μην δίνεις F * * Το k είναι ένα αναζωογονητικό χαστούκι για μια γενιά που μας βοηθά να ζήσουμε  ικανοποιητική , «γειωμένη» ζωή.

Σκέφτομαι, άρα τρώω!

Το ανθρώπινο σώμα έχει σχεδιαστεί να είναι αδύνατο.

Πώς θα μπορούσε ο άνθρωπος να επιβιώσει στη φύση, όταν γεννιέται και χρειάζεται να περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι να σταθεί αρχικά στα πόδια του; Πώς θα μπορούσε να αναζητήσει την τροφή του, αν δεν τον βοηθούσε το αδύνατο σώμα του;

Τι έχει μεσολαβήσει και μας απομακρύνει από την πραγματική μας φύση;

Το μόνο σίγουρο είναι ότι το σώμα μας γνωρίζει αυτήν την αλήθεια και εμείς όλοι μας παραξενευόμαστε, όταν βλέπουμε να έχει αλλάξει η πραγματική μας εικόνα. Παραξενευόμαστε, γιατί βαθιά στη μνήμη μας υπάρχει καταγεγραμμένη η αλήθεια ότι το ανθρώπινο σώμα ήταν είναι και θα είναι αδύνατο. Είναι σχεδιασμένο να είναι αδύνατο.

Οι γιατροί και οι διατροφολόγοι συχνά διαφωνούν μεταξύ τους, ενώ διασημότητες και επιστήμονες συνεχίζουν να μας δίνουν νέες συνταγές και ειδικές δίαιτες.

Κανείς δεν σκέφτηκε να μελετήσει τους φιλόσοφους ― εκείνες τις λογικές ψυχές που αφιερώνονται στην αλήθεια, την ηθική και τη λογική ― τι πιστεύουν. Κι όμως ο Πλάτωνας, ο Αριστοτέλης, ο Ρουσσώ, ο Καντ, ο Νίτσε, ο Τζον Λοκ, ο Ζαν-Πωλ- Σαρτρ, ακόμα και ο Μαρξ έχουν στοχαστεί και αναλύσει διεξοδικά τη διατροφή.

Ο Kohen, στην εντυπωσιακά πρωτότυπη προσέγγιση του, δεν δηλώνει ποιος είναι ο σωστός δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουμε. Δεν υπάρχουν λύσεις one size. Αντίθετα, παρέχει έναν τεράστιο πλούτο πληροφοριών που οδηγεί τον αναγνώστη να ανακαλύψει τι μεσολαβεί ανάμεσα στην τροφή και το σώμα του, ανάμεσα στην τροφή και το όμορφο, δυνατό, αδύνατο σώμα που η ίδια η φύση τού έχει χαρίσει.