Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Πόρτο Ράφτη: Αντιδρούν οι κάτοικοι στη δημιουργία Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων

«Διαφωνούμε με την απόφαση της ΕΥΔΑΠ και ζητάμε να μην εφαρμοσθεί»

Έντονη είναι η αντίδραση των κατοίκων στο Μαρκόπουλο, οι οποίοι ζητούν να μην μετατραπεί το Μαρκόπουλο και ειδικότερα το Πόρτο Ράφτη σε «χαβούζα της Αττικής».

Οι κάτοικοι της περιοχής που έχουν συνασπιστεί προκειμένου να αποτρέψουν την προοπτική να χύνονται τα απόνερα από τη λειτουργία του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων Κρωπίας – Παιανίας στην παραλία τους.

Στο πλαίσιο αυτό σήμερα Κυριακή 12 Ιουλίου στις επτά το απόγευμα, η Ομοσπονδία Συλλόγων Πόρτο Ράφτη προσκαλεί τα μέλη του και την τοπική κοινωνία σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνεται από τη δημοτική αρχή υπό τον δήμαρχο κ. Κωνσταντίνο Αλλαγιάννη σε συνεργασία με μια σειρά φορέων, στο σημείο του σούπερ μάρκετ Γέγος τηρώντας φυσικά όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

«Θέλουμε να εκφράσουμε την αντίρρησή μας στην απόφαση της ΕΥΔΑΠ για τη μεταφορά των λυμάτων του δήμου Σαρωνικού στο Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων Παιανίας – Κορωπίου στη θαλάσσια περιοχή της Χαμολιάς. Διαφωνούμε με την απόφαση της ΕΥΔΑΠ και ζητάμε να μην εφαρμοσθεί. Πρέπει ο δήμος Σαρωνικού να αποχετεύσει εντός των δικών του διοικητικών ορίων και όχι τα λύματα να έχουν αποδέκτη τη δική μας θαλάσσια περιοχή» σημειώνει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Πόρτο Ράφτη κ. Ιωακείμ Δημήτριος.

Θυμίζουμε ότι χθες ο δήμαρχος Μαρκόπουλου κ. Αλλαγιάννης είχε μιλήσει στο newsbeast.gr για το πρόβλημα επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι «δεν γίνεται να αποφασίζουν άλλοι για εμάς χωρίς εμάς. Δίχως να έχουμε καμία ενημέρωση, χωρίς να μας ειδοποιήσει κανείς, τελικός αποδέκτης των λυμάτων του Κέντρου Επεξεργασίας, συνολικού κόστους ανέγερσης της τάξης των 133 εκατομμυρίων ευρώ, θα είναι η είσοδος του κόλπου του Πόρτο Ράφτη που ανήκει στο δήμο μας. Εμείς υποστηρίζουμε ότι θα πρέπει κάθε δήμος να διαχειρίζεται τα λύματά του εντός των διοικητικών ορίων που κατέχει».

Πηγή: news.gr