Σε «ύψιστο συναγερμό» η Βόρεια Κορέα: Το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού και η αυστηρή τιμωρία στους υπεύθυνους

Παρά την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, το κλείσιμο των συνόρων και την καραντίνα που επέβαλε η κυβέρνησή του, ο Κιμ Γιονγκ Ουν, δήλωσε το Σάββατο ότι «θα μπορούσε να ειπωθεί ότι μπήκε στη χώρα» ο Covid-19.

Ο ίδιος, πρόσθεσε πως η κυβέρνησή του έλαβε «το προληπτικό μέτρο» να επιβάλλει «πλήρη αποκλεισμό στην πόλη Κεσόνγκ» την 24η Ιουλίου. Ο Κυβερνήτης της Βόρειας Κορέας, συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση του πολιτικού γραφείου της κεντρικής επιτροπής του Κόμματος Εργατών διότι πρόσωπο που υπάρχουν υποψίες ότι έχει μολυνθεί από τον κορωνοϊό επέστρεψε από τη Νότια Κορέα περνώντας παράνομα τα σύνορα νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Η αυστηρή τιμωρία στους υπεύθυνους για τη μεταφορά του ιού

Σύμφωνα με το KCNA, ο Κιμ διέταξε να διενεργηθούν έρευνες στις στρατιωτικές μονάδες από τον τομέα ευθύνης πέρασε το πρόσωπο που υπάρχουν υποψίες πως έχει μολυνθεί από τον κορωνοϊό, να «επιβληθεί αυστηρή τιμωρία» σε όσους ευθύνονται για το γεγονός και «να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα».

Αξίζει να σημειωθεί πως τις τελευταίες εβδομάδες, η Πιονγκγιάνγκ ανεβάζει συνεχώς τον τόνο, όσον αφορά τους διαφωνούντες, που αυτομολούν στη Νότια Κορέα, αποκαλώντας τους «αποβράσματα».

Άκης Τσακίρης
@akistsakiris