Σάλος με ρωσική αφίσα: «Το κάπνισμα σκοτώνει περισσότερους ανθρώπους κι από τον Ομπάμα»

«Σε λίγο θα τρομάζουν τα παιδιά με τον Ομπάμα αντί για την Μπάμπα Γιάγκα» (μια μάγισσα της σλαβικής μυθολογίας), δήλωσε εξοργισμένος o φιλελεύθερος Ρώσος βουλευτής Γκούντκοβ

Σάλο έχει προκαλέσει η διαφημιστική αφίσα μιας εκστρατείας κατά του καπνίσματος με το προκλητικό σλόγκαν «το κάπνισμα σκοτώνει περισσότερους ανθρώπους κι από τον Ομπάμα», η οποία έχει αναρτηθεί σε πολλά σημεία της Μόσχας.

Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα, δεν έχει γίνει γνωστό ποιος οργανισμός δημιούργησε και διένειμε την αφίσα, ενώ και ο ίδιος ο δήμος της Μόσχας τηρεί «σιγή ιχθύος» μετά την έντονη κριτική που άσκησε για το προκλητικό υλικό ο φιλελεύθερος βουλευτής Ντμίτρι Γκουντκόβ, μέσω του λογαριασμού του στο Facebook.

O Γκουντκόβ αντίκρισε την αφίσα περνώντας από μια στάση λεωφορείο στο κέντρο της ρωσικής πρωτεύουσας και τη φωτογράφισε. Σε αυτή εμφανίζεται το πρόσωπο του Αμερικανού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα με ένα τσιγάρο στο στόμα και το εξής προκλητικό σλόγκαν: «Το κάπνισμα σκοτώνει περισσότερους ανθρώπους από τον Ομπάμα, παρόλο που κι αυτός σκοτώνει πάρα πολλούς. Μην καπνίζετε, μην είστε σαν τον Ομπάμα».

Στην ανάρτησή του, ο Γκούντκοβ χαρακτήρισε ως αηδιαστικό και ντροπιαστικό το γεγονός ότι η συγκεκριμένη διαφήμιση εμφανίζεται στους δρόμους της ρωσικής πρωτεύουσας. «Σε λίγο θα τρομάζουν τα παιδιά με τον Ομπάμα αντί για την Μπάμπα Γιάγκα» (μια μάγισσα της σλαβικής μυθολογίας), δήλωσε εξοργισμένος ο Γκουντκόβ στην εφημερίδα Guardian.

Σάλος με ρωσική αφίσα: «Το κάπνισμα σκοτώνει περισσότερους ανθρώπους κι από τον Ομπάμα»

Πηγή: protothema.gr