Πρωινές εκπομπές: Τί είδαν οι τηλεθεατές παρέα με τον καφέ τους – Αναλυτικά τα νούμερα τηλεθέασης

Και το καλοκαίρι οι τηλεοπτικοί σταθμοί «μάχονται» για την πρωτιά στη τηλεθέαση. Mega, ΣΚΑΙ, Ant1, OPEN και ΕΡΤ, προσθέτουν στο πρόγραμμά τους, ενημερωτικές εκπομπές με σκοπό να κερδίσουν έστω και λίγους παραπάνω τηλεθεατές που θα τους δώσουν ένα καλό lead-in για τη νέα σεζόν.

Με ποια εκπομπή ξεκίνησαν την ημέρα τους οι τηλεθεατές τη Δευτέρα;

Το Mega, προσπαθώντας να φέρει τις παλιές καλές εποχές στο σήμερα, συνεχίζει με την εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» και το καλοκαίρι. Όπως φαίνεται, οι καλές εποχές, ήρθαν μόνο στο δυναμικό κοινό, που χαρίζει στο σταθμό, την πρώτη θέση, με 15,2%. Στο γενικό σύνολο, το Μεγάλο Κανάλι, βρίσκεται σχετικά στα ίδια επίπεδα, φτάνοντας στο τέταρτο μέχρι και 11,2%.

Ο ΣΚΑΙ, συνεχίζει και κυριαρχεί στο σύνολο, με την ενημερωτική εκπομπή «ΣΗΜΕΡΑ» να φτάνει μέχρι και το 34,3% στο τέταρτο, ενώ το δυναμικό κοινό, φέρνει το κανάλι του Φαλήρου, στη δεύτερη θέση, με 13,1%.

Οι «Πρωινοί Τύποι» του Ant1, συνεχίζουν και το καλοκαίρι με την εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί», η οποία στο δυναμικό κοινό, μπορεί να φέρνουν μόνο το 11,9% των τηλεθεατών, αλλά στο σύνολο, ο Νίκος Ρογκάκος και ο Παναγιώτης Στάθης, φτάνουν στο τέταρτο μέχρι και το 13,3%.

Το OPEN, παραμένει σχετικά στα ίδια επίπεδα, με την σεζόν που «έκλεισε» πριν από έναν μήνα, αφού η εκπομπή «Ώρα Ελλάδος», συνεχίζει να βρίσκεται στο 11,8% του δυναμικού κοινού. Αξίζει να σημειωθεί, πως το κανάλι της Παιανίας έχει επιτύχει τεράστια πρόοδο στο γενικό σύνολο, αφού η πρωινή ενημερωτική εκπομπή φτάνει στο τέταρτο μέχρι και το 15,1% του γενικού συνόλου.

Τέλος, η ΕΡΤ προσπαθεί να κάνει τη διαφορά, χωρίς μεγάλη επιτυχία, αφού η εκπομπή «Από τις Έξι» παραμένει στην τελευταία θέση, με το δυναμικό κοινό να χαρίζει στην εκπομπή το 4,8% της τηλεθέασης. Στο γενικό σύνολο, η εκπομπή φτάνει μέχρι και το 9,2 στο τέταρτο, παρόλο που ξεκινά με διψήφια νούμερα τηλεθέασης ( 11,6% από τις 06:00 έως τις 07:00 ).

Άκης Τσακίρης
@akistsakiris