11.9 C
Athens
Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου, 2021
More

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Πολυδάπανες οι ”κρυφές χρεώσεις” μετά τον καθαρισμό στρωμάτων.

  Υπάρχουν πολλές παράμετροι, που πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά τη σχεδίαση και εφαρμογή καθαρισμού, σε ένα εσωτερικό χώρο και ειδικά δε σε υπνοδωμάτιο.  Εκτός από την αξιοπιστία, θα πρέπει να εξασφαλιστεί και η  ασφαλή τήρηση των κανόνων υγιεινής για την προστασία της υγείας , για την προστασία της περιουσίας, αλλά και του περιβάλλοντος.

  Κάθε ορθή εφαρμογή, των Bio- εφαρμογών  απορρύπανσης στρωμάτων πρέπει να περιλαμβάνει και την εξυγίανση με απολύμανση του περιβάλλοντα χώρου. Οι ορθές  Bio- εφαρμογές, για ένα συμφωνηθέν  έργο με τις μικρότερες δυνατές απώλειες , συμβάλουν ώστε να αποφευχθούν  προβλήματα από την δημιουργία “ εσωτερικής επιμόλυνσης’’ στον περιβάλλοντα χώρο , αλλά και αρνητικά αποτελέσματα  από αυτά που προσπαθούμε να επιτύχουμε, ακόμα και σε ενδεχόμενη ‘’θεραπευτική αγωγή’’. (επιμόλυνση, δευτερογενείς μολύνσεις κ.α)

  Ο επαγγελματικός εξοπλισμός για την ορθή εφαρμογή των Bio-εφαρμογών  απορρύπανσης στρωμάτων μαζί με της εξυγίανσης με απολύμανση του περιβάλλοντα χώρου είναι συγκεκριμένος. Δεν μπορεί να αντικατασταθεί από ένα φορητό μηχάνημα χειρός –συντήρησης ,διότι δεν καλύπτει τα πλαϊνά του στρώματος , την κορδέλα- ρέλι στις γωνίες, κλπ., αλλά ούτε και από έναν ατμοκαθαριστή.

  Φορητά μηχανήματα χειρός τύπου Vacuette (Vacuette Handheld Vacuum Cleaner –χωρίς UVC ακτινοβολία) προτείνουμε και ‘μείς για την συντήρηση σε  πελάτες μας. , ( Τονίζοντας τους την προσοχή κατά την αγορά συσκευών με  UVC ακτινοβολία, όταν  ‘’αποστειρώνουν ’’ή ‘’σκοτώνουν’’ τα ακαρεα, αλλά  και  για την ελαστικότητά ή/και  τον αποχρωματισμό σε π.χ. νάυλον, ρεγιόν, σενίλ  κ.λ.π. )

  Ένα προϊόν συντήρησης , δεν σημαίνει ότι από μόνο του, ή/και σε συνδυασμό με έναν ατμοκαθαριστή, ή/και χρήση οποιασδήποτε μορφής ατμού,  μιας και όλοι γνωρίζουμε ότι οι κατασκευαστές στρωμάτων αναφέρουν ότι, για τα στρώματα τους  δεν πρέπει να χρησιμοποιείται. Αυτό διότι, λόγο της ‘’πολύ υψηλή ισχύς ’’, από τα πλαϊνά  και την κάτω πλευρά, να απορρέουν και αιωρούνται στους χώρους  , σκόνες, περιττώματα ακάρεων και αποσυντεθειμένα μέρη τους, σπόρια βακτηριδίων της μούχλας κλπ,.

  Όλα αυτά τονίζονται, γιατί χρειάζεται μεγάλη προσοχή στην επιλογή της μεθόδου, είτε εάν ως επαγγελματίας κάποιος παρέχει υπηρεσίες καθαρισμού στρωμάτων ,  είτε ως επαγγελματίας στους χώρους φιλοξενίας (π.χ ξενοδοχεία). Εκτός από τις οδηγίες χρήσης που παίρνετε αγορά  των μηχανημάτων , πρέπει να σας παρέχουν Βεβαιωμένη εκπαίδευση για την ορθή εφαρμογή των Bio- εφαρμογών  απορρύπανσης στρωμάτων µε εξυγίανση του περιβάλλοντα χώρου ,αλλά και  πως να αντιμετωπίσετε τα προβλήματα της  “ εσωτερικής επιμόλυνσης’’, ώστε να αποφεύγονται στο μέγιστο βαθμό αρνητικά αποτελέσματα .

  Ένας ‘’υποτιθέμενος καθαρισμός’’ βοηθά στην πολλαπλασιαστική  εξάπλωση , των κοριών, και των ψειρών του σώματος , που γεννούν τα αυγά τους και στις γωνίες του στρώματος,( κορδέλα- ρέλι). Η μαζική  έξαρση όλων αυτών, μαζί με την συνεχόμενη εξάπλωση της ψώρας,  μαζί με την εξάπλωση της νόσου Chagas με το Kissing Bug, καθώς μεταδίδεται κυρίως κοριούς , αρχίζει να φέρνει επιπλέον “οικονομικές παρενέργειες , οι οποίες δεν αντιμετωπίζονται με ένα φορητό –χειρός- μηχάνημα καθαρισμού στρεμμάτων  και  έναν ατμοκαθαριστή, ή/και χρήση οποιασδήποτε μορφής ατμού.

  Και δεν ξεχνάμε ότι : Οπως επισημαίνεται σε όλα τα επιμορφωτικά σεμινάρια, από τον Καθηγητή Εντομολογίας Αθανασίου Χρήστο , μετά από επιστημονικές έρευνες η παρουσία των νεκρών κοριών και των παραγώγων τους σε ένα χώρο, μπορεί να μην αποκλείουν την μηχανική μετάδοση παθογόνων ιών και να συνδεθεί σε μια σύγχρονη κοινωνία άμεσα με τις Λοιμώξεις στην Δημοσιά Υγεία. Επιπλέον δε, το αποτέλεσμα του ‘’ αναδυόμενου  χημικού κοκτέιλ ’’ στον τρόπο αλληλεπίδρασης,  δεν μπορεί να αποκλειστεί για την πρόκληση ανεπιθύμητων αποτελεσμάτων, με την εισπνοή του.

  Μπορεί με ‘’υποτιθέμενους καθαρισμούς’’  κάποιοι να ‘’ξεπερνούν το πρόβλημα του Κριτηρίου 4.27’’, δεν ξεπερνούν όμως τις ‘’παράπλευρες απώλειες’’ που κοστίζουν πολύ περισσότερο, διότι όπως επισημαίνουν και  οι Ιατρικοί επιστήμονες  , εκτός από τα περιττώματα των ακέραιων και η αποσύνθεση τούς, τα σπόρια των βακτηριδίων της μούχλας  μπορεί να προκαλέσουν ανεπιθύμητες διαταραχές με αυξημένη επικινδυνότητα  στις Λοιμώξεις.

  Στο σύνολο τους οι ξενοδόχοι αναζητούν την αναβάθμιση και στην ποιότητα του ύπνου για τα ξενοδοχεία τους.

  - Advertisement -

  Στρεβλώσεις με λανθασμένες ενημερώσεις, έχουν αρχίσει να ‘’δίνουν τροφή’’ σε εταιρείες παροχής υπηρεσιών αλλά και εταιρείες πώλησης εξοπλισμού, έτσι ώστε να μην υπάρχει το ίδιο αποτέλεσμα , για το ‘’Κριτήριο 4.27’’ μιας και το αποτέλεσμα δεν μπορεί να φάνει ‘’οπτικά’’.  Υπάρχει τρόπος  σε ενδεχόμενη μέριμνα εφαρμογής , αυτό να γίνει μηχανικά , έτσι ώστε τα αποτέλεσμα του ελεγκτικού έργου να έχει τις μικρότερες δυνατές απώλειες  και να μετριάσει το προβλήματα από τον  χορό του ‘’αθέμιτου ανταγωνισμού’’ από το ‘’Κριτήριο 4.27’’που αρχίζει να φαίνεται σιγά-σιγά στον ορίζοντα.

  Ποιος πρέπει να δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα;  

  • Όταν το κόστος, ορθής απορρύπανσης για ένα μόνο στρώμα , μ/ο τριών ετών, με βάση το ‘’Κριτήριο 4.27’’, πρέπει να γίνει εφαρμογή  ,  στις δυο κύριες και στις τέσσερις πλαϊνές πλευρές, με τον κατάλληλο εξειδικευμένο  επαγγελματικό εξοπλισμό Bio- εφαρμογών, την Βεβαιωμένη εκπαίδευση και τον απαιτούμενο χρόνο,  δεν μπορεί να είναι 2,00€, 5,00€, 8,00€, αλλά και 10,00€, τι παραλείπουν να κάνουν  ;
  • Όταν με τον καθαρισμο ενός στρώματος  απορρέουν και αιωρούνται στον χώρο  ,σκόνες, περιττώματα ακάρεων και αποσυντεθειμένα μέρη τους, σπόρια βακτηριδίων της μούχλας κλπ, ποιο είναι το κόστος του εξοπλισμού των μηχανημάτων περισυλλογής αλλά και  το κόστος επιβάρυνσης σε εργατοώρες, κλπ ;
  • Η μη ορθή εκτέλεση της εφαρμογής καθαρισμού ενός στρώματος ,  δίνει την δυνατότητα να απορρέουν από αυτό κατά την χρήση του, σκόνες, περιττώματα ακάρεων και αποσυντεθειμένα μέρη τους, σπόρια βακτηριδίων της μούχλας κλπ,  ποιο είναι το κόστος επιβάρυνσης  σε εργατοώρες κλπ , της καθημερινής συντήρησης του δωματίου;

  Συμπέρασμα: Αν στη πρώτη ερώτηση με τα 2,00€ έως 10,00€ ‘’προσθέσουμε’’ τις απαντήσεις των δυο επόμενων ερωτήσεων , το ‘’αποτέλεσμα’’ θα είναι από 20,00€ έως και 40,00 € χωρίς να συμπεριλαμβάνονται άλλες ‘’απώλειες’’ , από αρνητικά αποτελέσματα . κλπ

  ‘‘Το κόστος μιας αγοράς, εξοπλισμού ή υπηρεσιών, μπορεί να είναι πολύ μικρότερο, από το σύνολο των ‘’κρυφών χρεώσεων’’

  Χρειάζεται λοιπόν προσοχή, με ‘’περισσότερο ψάξιμο’’ και περισσότερη πληροφόρηση.’’

   

  Όλες οι παράμετροι στα προαναφερόμενα, πρέπει να μελετηθούν σοβαρά, από τους Συμβούλους  Προ-αξιολόγησης,  από τους Διαπιστευμένους Φορείς, για την διαδικασία κατάταξης των ξενοδοχειακών μονάδων σε αστέρια, τον Διαπιστευμένο Φορέα Ελέγχου , το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος αλλά και Υπουργείου Τουρισμού.

  Υ.Γ : Θα είμαι στην διάθεση, για όποιον φορέα θα μπορούσα να  φανώ χρήσιμος.

  Ιωάννης Βγενής
  Cleaning Advisor

  vgenis@otenet.gr

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ