Ποιές είναι οι τροφές που δεν πρέπει ποτέ να τρώμε ωμές

Πολλές φορές ακούμε την τάση για ωμοφαγία όπου οι τροφές καταναλώνονται ωμές και ακατέργαστες, για να μη χαθούν τα θρεπτικά τους συστατικά.

Ωστόσο, αυτή η τάση, μπορεί να εξελιχθεί άκρως επικίνδυνη, αν δεν προσέξουμε ποιές τροφές θα φάμε ωμές και ποιες δεν πρέπει να τις αγγίξουμε χωρίς να τις μαγειρέψουμε.

Δείτε παρακάτω τη λίστα που θα σας βοηθήσει να ελέγξετε τα γεύματά σας:

Ζύμες

Πολλές φορές ο κόσμος δοκιμάζει ωμές τις γλυκές ζύμες επειδή έχουν ζάχαρη και πολύ νόστιμα υλικά, αλλά κάτι τέτοιο είναι επικίνδυνο καθώς μπορεί να περιέχει αυγά, τα οποία ενοχοποιούνται συχνά για σαλμονέλα ενώ το αλεύρι μπορεί να περιέχει στοιχεία βακτηρίων, όπως το E.coli, που μπορεί να δημιουργήσει τεράστιες επιπλοκές στον οργανισμό!

Πατάτες

Αν οι πατάτες σας έχουν πάρει πράσινο χρώμα κάτω από τη φλούδα πετάξτε τις! Εκτός αυτού οι ωμές πατάτες περιέχουν ανθεκτικό άμυλο, το οποίο ο οργανισμός δεν μπορεί να διασπάσει εύκολα και να πονέσει το στομάχι σας.

Κόκκινα φασόλια

Σε πολλούς αρέσουν ωμά, αλλά τα κόκκινα φασόλια, περιέχουν μέσα τους φυτοαιμαγλουτινίνη, η οποία μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα, ανάλογα με αυτά της τροφικής δηλητηρίασης.

Άκης Τσακίρης
@akistsakiris