13.5 C
Athens
Τρίτη, 21 Μαρτίου, 2023
More

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Περιφέρεια Αττικής για Σεπόλια: Όλα στο φως, ως εδώ με τη λάσπη

  Σεπόλια: Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε η Περιφέρεια Αττικής, ζητώντας να μην υπάρξει καμία συγκάλυψη και καμία ανοχή προς τους παιδεραστές απαντώντας έτσι στη φημολογία περί εμπλοκής προσώπου από την τοπική αυτοδιοίκηση στην υπόθεση.

  Η έντονη φημολογία που είχε αναπτυχθεί για τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση του βιασμού της 12χρονης στα Σεπόλια, έφτανε ακόμα και σε πρόσωπα που σχετίζονται με την τοπική αυτοδιοίκηση. Σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης διακινήθηκαν ακόμα και ονόματα ανθρώπων που σχετίζονται με την Περιφέρεια Αττικής η οποία εξέδωσε οργισμένη ανακοίνωση ζητώντας να βγουν τα πάντα στο φως.

  Στην ανακοίνωση η Περιφέρεια μιλάει για οργανωμένη προσπάθεια εργαλειοποίησης του ανθρώπινου δράματος της 12χρονης, αλλά και για συκοφάντιση στελεχών της. Επιπλέον, υπογραμμίζεται πως πρέπει να μην υπάρξει κανένα ελαφρυντικό σε όσους εμπλέκονται στην υπόθεση και οι Αρχές να μην επιδείξουν την παραμικρή ανοχή.

  Η ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής

  «Όλα στο φως, καμία συγκάλυψη και καμία ανοχή στους παιδεραστές

  Εδώ και μερικές ημέρες, με αφορμή το αποτρόπαιο γεγονός της σεξουαλικής εκμετάλλευσης ενός δωδεκάχρονου παιδιού, επιχειρείται μια οργανωμένη προσπάθεια εργαλειοποίησης αυτού του γεγονότος, με σκοπό αφενός την εξυπηρέτηση μικροκομματικών σκοπιμοτήτων. Αφετέρου, τη συκοφάντηση στελεχών της σημερινής Διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής, την οποία προσπάθησαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να την εμφανίσουν ως συναλλασσόμενη με τον φερόμενο παιδοβιαστή.

  Βέβαια, στο κάδρο των ευθυνών μπήκε από στελέχη και στρατευμένους δημοσιογράφους του ΣΥΡΙΖΑ και το κυβερνών σήμερα κόμμα, με τα γνωστά εμετικά hastag που διακινήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες, για τα οποία κανένας δεν ζήτησε συγγνώμη.

  Από την πρώτη στιγμή ξεκαθαρίσαμε το αυτονόητο, πως δεν επιδεικνύουμε καμία ανοχή στους παιδεραστές και πως η σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής δεν παίζει με τα ζητήματα ηθικής τάξης, ιδιαίτερα όταν αφορούν τη ζωή των παιδιών μας. Τονίσαμε ότι είμαστε δίπλα στα ανήλικα θύματα σεξουαλικής βίας, χωρίς αστερίσκους.

  Άμεσα επίσης απαντήσαμε με καθαρές κουβέντες, σε αυτούς που επιχείρησαν να δώσουν πολιτική χροιά σε μια υπόθεση ποινικού δικαίου, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπήρξε ΠΟΤΕ καμία οικονομική συναλλαγή της Περιφέρειας Αττικής με το συγκεκριμένο πρόσωπο και φερόμενο ως δράστη. Καθώς κι ότι θεωρούμε αυτονόητο πως δεν φέρει ευθύνη όποιος είχε επικοινωνία με τον υπόψη κατηγορούμενο, κατά παρελθόντα χρόνο και χωρίς οποιαδήποτε γνώση περί των εξόχως θλιβερών εγκλημάτων του.

  Παρά την ξεκάθαρη τοποθέτησή μας πάνω στο συγκεκριμένο αποτρόπαιο γεγονός, μερίδα του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου πετά «λάσπη στον ανεμιστήρα» κι εμφανίζει ως εμπλεκόμενα στην υπόθεση αιρετά στελέχη της Περιφέρειας Αττικής, χωρίς, όμως, η ισχυριζόμενη αυτή εμπλοκή τους, να προκύπτει μέχρι σήμερα.

  - Advertisement -

  Αυτό όμως που μένει είναι η λάσπη και η κατασυκοφάντηση των συγκεκριμένων ανθρώπων, αλλά και της Περιφέρειας Αττικής ως πολιτικού οργανισμού και αυτοδιοικητικού θεσμού.

  Η ανεύθυνη και θεσμικά επικίνδυνη αυτή κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί, δεν είναι ανεκτό να διασύρονται ούτε θεσμοί , ούτε πρόσωπα, χωρίς αποδείξεις, ή έστω κάποια στοιχεία. Αν υπάρξουν, όχι αποδείξεις, αλλά απλές και μόνο ενδείξεις εμπλοκής, εμείς πρώτοι θα ζητήσουμε την άμεση και παραδειγματική τους τιμωρία, χωρίς κανένα ελαφρυντικό.

  Για το λόγο αυτό ζητούμε από τις αρμόδιες κρατικές αρχές, τη Δικαιοσύνη και την Ελληνική Αστυνομία, να φέρουν άμεσα στο φως, όλα τα στοιχεία για τα πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση. Αντιλαμβανόμαστε απόλυτα τη δυσκολία του εγχειρήματος και τη σοβαρότητα της υπόθεσης, αλλά κι εμείς, από την πλευρά μας, θεωρούμε ότι δεν είναι δυνατόν να επιτρέπουμε σε μονταζιέρες κομμάτων, ανεύθυνους εκδότες και ιδιοκτήτες ιστοσελίδων, καθώς και σε τρολ του διαδικτύου, να σπιλώνουν και να συκοφαντούν αιρετά στελέχη της αυτοδιοίκησης και το θεσμό της Περιφέρειας.

  Ως εδώ με τη λάσπη».

  Πηγή

  Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ