Ομπάμα: H προεδρία είναι σοβαρή δουλειά, άρα ο Τραμπ δεν θα γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ

Ήταν τυχερός που δεν με βρήκε απέναντί του την προηγούμενη φορά, γιατί θα ήταν πρόεδρος μιας θητείας, απάντησε ο αμερικανός δισεκατομμυριούχος

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν θα γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ για έναν απλό λόγο: Οι Αμερικανοί καταλαβαίνουν πως το να γίνεις πρόεδρος είναι σοβαρή δουλειά, δεν είσαι παρουσιαστής ριάλιτι, δήλωσε ο νυν αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα για τον Αμερικανό Μίδα και υποψήφιο για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, προκαλώντας την άμεση αντίδρασή του.  

Ο Τραμπ προτίμησε να σχολιάσει με χιούμορ τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου επισημαίνοντας ότι «ο Ομπάμα ήταν τυχερός που δεν ήμουν εγώ υποψήφιος στις προηγούμενες εκλογές γιατί θα είχε χάσει»! «Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει κάνει τόσο κακή δουλειά, μας έχει φέρει τόσο πίσω, που το ότι το λέει αυτό για μένα είναι στην πραγματικότητα μεγάλο κομπλιμέντο», πρόσθεσε, περνώντας στην αντεπίθεση. Ο δισεκατομμυριούχος τόνισε επίσης πως «ευτυχώς για τον Ομπάμα, δεν έβαλα υποψηφιότητα όταν είχε βάλει ο Ρόμνεϊ, γιατί τότε κύριε Ομπάμα θα ήσασταν πρόεδρος μίας θητείας».

Ο Ομπάμα πάντως εκτόξευσε  πυρά όχι μόνο κατά του Τραμπ αλλά και κατά των υπολοίπων υποψηφίων για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος λέγοντας χαρακτηριστικά πως η ρητορική των υποψηφίων προκαλεί προβληματισμό και έντονη ανησυχία στη διεθνή κοινότητα. «Και δεν πρόκειται μόνο για τον κύριο Τραμπ, δείτε τι λένε όλοι οι υποψήφιοι», τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος. Αντιθέτως, υποστήριξε ότι στη μάχη για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος γίνεται μία υγιής πολιτική συζήτηση, αν και απέφυγε να εκφραστεί υπέρ της Χίλαρι ή του Σάντερς, των δύο επικρατέστερων υποψηφίων για το χρίσμα του κόμματος με βάση τις δημοσκοπήσεις. 

Ο Αμερικανός πρόεδρος υποστήριξε πως πιθανότατα θα έχει γνώμη στο τέλος, αν και όπως είπε, δεν θέλει να επηρεάσει την εσωκομματική διαδικασία.

Πηγή: protothema.gr