Οι χυδαίοι και γελοίοι στίχοι του Snik

Προκαλεί, ενώ ισχυρίζεται ότι η μουσική του είναι «τέχνη». Το τελευταίο τραγούδι του Snik πραγματικά είναι ότι πιο αισχρό έχει να παρουσιάσει η ελληνική δισκογραφία, με τους γελοίους και χυδαίους στίχους του, να το «ρίχνουν» όσο πιο χαμηλά γίνεται και να το τραβούν μακριά από τον όρο «ποιότητα».

Στίχοι που μιλούν για γυναίκες, ναρκωτικά, μάρκες και ακριβά αυτοκίνητα έχουν εξελιχθεί στη σύγχρονη μουσική της πόλης. Γιατί; Για λίγους παραπάνω followers, για ένα ακόμη «play» σε κάποιο μαγαζί που πίνει μέχρι το πρωί η νεολαία και για… να γίνει κάποιος γνωστός, με αποτέλεσμα να συζητηθεί. Αυτός είναι ο στόχος στην πραγματικότητα. Η διασημότητα. Και στην συγκεκριμένη περίπτωση δυστυχώς, γίνεσαι διάσημος, ανάλογα με το πόσες φορές θα μιλήσεις για ναρκωτικά, για sex και για ακριβά αυτοκίνητα στο τραγούδι σου.

Είμαστε σίγουροι ότι τελικά μπορούμε να το διαχειριστούμε αυτό; Είμαστε σίγουροι ότι δεν θα έπρεπε να υπήρχε και σε αυτές τις περιπτώσεις ένας «φίλτρο βωμολοχιών», που θα καθορίζει τί είναι χυδαίο; Είμαστε σίγουροι ότι η γελοιότητα δεν μπορεί να μεταφραστεί ως τρόπος έκφρασης, με μία ανιαρή μουσική υπόκρουση; Ή απλά πρέπει να το πάρουμε απόφαση, ότι η μουσική που ακούν παιδιά ακόμη και κάτω των 18 ετών, θα τους δίνει έναν λάθος τρόπο σκέψης;

Οι απαντήσεις δικές σας! Και για να σας βοηθήσουμε λίγο παραπάνω, διαβάστε τους στίχους του Snik στο τελευταίο τους τραγούδι:

Νομίζει με ξέρει με πιάνει απ’το χέρι
Στο κρεβάτι δεμένη θέλει πάνω να ανέβει
Καυτή σαν καλοκαίρι στην πισίνα μου πέφτει
Oh baby so sexy είσαι υγρή σαν να βρέχει
Ο πρώην σου είναι pussy, ποιος θα τον ακούσει;
Μετράω τα bricks έχω το glock στο τζακούζι
Μωρό μου σε θέλω μου λες καλημέρα
Από το Benzo μπαίνω στο Panamera

Τελικά οι στιχουργοί νιώθουν έστω και λίγη ντροπή όταν γράφουν τέτοιους στίχους;

Άκης Τσακίρης
@akistsakiris