23.5 C
Athens
Κυριακή, 28 Μαΐου, 2023
More

    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Νιγηρία: 22 νεκροί μετά από τροχαίο δυστύχημα με λεωφορείο

    22 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη βόρεια Νιγηρία, όταν ένα λεωφορείο παρέσυρε τους συγκεντρωμένους κατοίκους ενός χωριού και στη συνέχεια τυλίχθηκε στις φλόγες, όπως ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία.

    Το λεωφορείο, στο οποίο επέβαιναν 21 άνθρωποι, βγήκε από τον δρόμο όταν έσκασε ένα από τα ελαστικά του και κατέληξε να πέσει πάνω σε κατοίκους του χωριού Ουντούμπο στη Νιγηρία, οι οποίοι είχαν καταφύγει κάτω από ένα δέντρο για να προστατευθούν από τον καυτό ήλιο.

    Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Άχμεντ Μοχάμεντ Ουακίλ είπε ότι στο όχημα ξέσπασε πυρκαγιά με αποτέλεσμα να απανθρακωθούν και οι 21 επιβαίνοντες. Τέσσερις κάτοικοι του χωριού και ένας αστυνομικός τραυματίστηκαν. Ο αστυνομικός όμως υπέκυψε λίγο αργότερα στα τραύματά του.

    Τα πολύνεκρα τροχαία δυστυχήματα είναι συχνό φαινόμενο στη Νιγηρία, κυρίως λόγω των κακοσυντηρημένων δρόμων, της ταχύτητας που αναπτύσσουν οι οδηγοί αλλά και του γεγονότος ότι δεν τηρείται ο κώδικας οδικής κυκλοφορίας.

    Περισσότεροι από 32.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε περίπου 65.000 τροχαία που σημειώθηκαν την πενταετία 2016-21, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    Latest Posts

    ΑΛΛΑ ΝΕΑ...

    STAY IN TOUCH

    TO BE UPDATED WITH ALL THE LATEST NEWS, OFFERS AND SPECIAL ANNOUNCEMENTS.