27.4 C
Athens
Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου, 2023

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ναταλία Γερμανού: Ζήτησε συγγνώμη για τη μπλούζα με τον Κεμάλ μετά τις αντιδράσεις

“Λυπούμαστε κι εγώ κι ο Γιάννης” δήλωσε η Ναταλία Γερμανού μέσα από την εκπομπή της, μετά τις αντιδράσεις του κόσμου για την μπλούζα του συνεργάτη της, με τον Κεμάλ. Στον τηλεοπτικό «αέρα» απολογήθηκε και ο συνεργάτης της Γιάννης Κορδώνης…

Ο ίδιος είχε φορέσει τη μπλούζα αυτή, προκαλώντας «βροχή» από σχόλια, ανάμεσα στα οποία ήταν και από την παμποντιακή ομοσπονδία Ελλάδος.

Η ανακοίνωση της εκπομπής

Το περασμένο Σάββατο 27 Μαϊου 2023, στο πλαίσιο του χιουμοριστικού σχολιασμού των γνωστών σε όλους αναρτήσεων διαδικτύου με αφορμή τα αποτελέσματα των εκλογών με σλόγκαν «Καληνύχτα Κεμάλ» από το ομώνυμο τραγούδι του Μ. Χατζηδάκι, ο Γιάννης Κορδώνης επέλεξε να εμφανιστεί με μία μπλούζα του Μουσταφά Κεμάλ και το σλόγαν «Δεν νυστάζω ρε παιδιά» κι όλοι μαζί σχολιάσαμε αυτήν την εμφάνισή του κάνοντας χιούμορ για τις αναρτήσεις αυτές, μη αντιλαμβανόμενοι την στιγμή εκείνη, δυστυχώς, τους άσχημους συνειρμούς που αυτή η εμφάνιση και τα σχετικά σχόλια δημιούργησαν σε σχέση με το έγκλημα της γενοκτονίας των Ποντίων.

Η επιλογή αυτή ήταν τελικά ατυχής, καθώς εκλήφθη από την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος, ως κατάφορη απαξίωση της γενοκτονίας των Ποντίων, για την οποία ευθύνεται ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ. Παρά το ότι, ήδη την αμέσως επόμενη ημέρα, Κυριακή 28 Μαϊου, ο Γιάννης Κορδώνης έσπευσε να διευκρινίσει ότι σε καμία περίπτωση δεν είχαμε την παραμικρή πρόθεση να προσβάλουμε τον Ποντιακό Ελληνισμό, η διευκρίνηση αυτή δεν θεωρήθηκε από την Παμποντιακή Ομοσπονδία ως ικανοποιητική και με επιστολή της ζήτησε επανορθωτική τοποθέτηση.

Επειδή, πλέον και πέραν της επιστολής αυτής της Παμποντιακής Ομοσπονδίας για όλους εμάς σε αυτήν την εκπομπή, ο σεβασμός στην μνήμη των εκατοντάδων χιλιάδων Ποντίων που εξοντώθηκαν μαζικά και των οικογενειών που ξεκληρίστηκαν είναι παραπάνω από δεδομένος, θα θέλαμε να πούμε ότι ειλικρινά λυπούμαστε για την ατυχή αυτή στιγμή και τον όποιο αρνητικό συνειρμό αυτή προκάλεσε.

Σε καμία περίπτωση δεν ήταν πρόθεσή μας κι ειλικρινά θα θέλαμε να ζητήσουμε μία δημόσια συγγνώμη εκ μέρους όλων. Η γενοκτονία του ποντιακού ελληνισμού είναι μία από τις σκοτεινότερες στιγμές της παγκόσμιας ιστορίας κι όπως το Ολοκαύτωμα, δεν πρέπει να ξεχαστεί ποτέ ακριβώς για να μην επαναληφθεί ποτέ.

Τι είπε η Ναταλία Γερμανού

«Δεν είναι μόνο η παμποντιακή ομοσπονδία που θίχτηκε, στενοχωρήθηκε και θύμωσε, αλλά είναι και πάρα πολύς κόσμος, ο οποίος ένιωσε προσβεβλημένος και για αυτόν τον λόγο λυπούμαστε κι εγώ κι ο Γιάννης. Παίρνω την ευθύνη λίγο παραπάνω ως παρουσιάστρια της εκπομπής και γιατί γέλασα κι είπα ότι έχει πολύ πλάκα η μπλούζα σου, αλλά και γιατί παρουσιάζω αυτήν την εκπομπή. Πραγματικά χρωστώ μία δημόσια συγγνώμη στους ανθρώπους αυτούς και της παμποντιακής ομοσπονδίας, αλλά και σε όσους θύμωσαν, στενοχωρήθηκαν κι ένιωσαν προσβεβλημένοι. Λυπάμαι πάρα πολύ και δεν είχα καμία τέτοια πρόθεση».

«Ήταν τελείως λάθος δικό μου. Θέλω τουλάχιστον να είναι κατανοητό ότι δεν υπήρχε καμία πρόθεση σε όλο αυτό κι ήταν μία ατυχής στιγμή. Μακάρι να μπορούσαμε να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω και να το είχαμε πάρει πίσω όλο αυτό, αλλά δυστυχώς δεν γίνεται. Πέρασε ένα λάθος μήνυμα με το οποίο είμαστε τελείως αντίθετοι, νομίζω ότι είναι κατανοητό κι ελπίζω να τελειώνει κάπως έτσι αυτό με την ειλικρινή μας συγγνώμη» ανέφερε ο Γιάννης Κορδώνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Latest Posts

ΑΛΛΑ ΝΕΑ...

STAY IN TOUCH

TO BE UPDATED WITH ALL THE LATEST NEWS, OFFERS AND SPECIAL ANNOUNCEMENTS.