Μεταφορά εργαζομένων στο Παρίσι σε περίπτωση Brexit εξετάζει η HSBC

Η HSBC Holdings θα μπορούσε να μεταφέρει περίπου 1.000 εργαζομένους από το Λονδίνο στο Παρίσι στην περίπτωση που η Βρετανία αποφασίσει να βγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Στιούαρτ Γκάλιβερ σύμφωνα με το Sky News.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Γκάλιβερ, κάτι τέτοιο θα αφορά προσωπικό από το τμήμα διαπραγμάτευσης καθώς και από τις μονάδες επιχειρηματικής και επενδυτικής τραπεζικής, ενώ ο συνολικός αριθμός των υπαλλήλων που θα μεταφερθούν να εξαρτηθεί από τους όρους του λεγόμενου Brexit.

Πηγή με γνώση του θέματος επιβεβαίωσε τα σχόλια του διευθύνοντος συμβούλου.

Το σχέδιο για ενδεχόμενη μεταφορά θέσεων εργασίας εκτός του Λονδίνου στην περίπτωση εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ γίνεται γνωστό μία ημέρα μετά την απόφαση της τράπεζας να διατηρήσει τα κεντρικά της γραφεία στη βρετανική πρωτεύουσα.

Τα σχόλια του Γκάλιβερ αποτελούν την πλέον άμεση δήλωση μέχρι στιγμής από διευθύνοντα σύμβουλο μεγάλης εταιρίας με έδρα της τη Βρετανία σχετικά με τον ενδεχόμενο αντίκτυπο από ένα Brexit στις θέσεις εργασίας.

Οι περισσότερες μεγάλες βρετανικές επιχειρήσεις μελετούν σοβαρά τον κίνδυνο η Βρετανία να φύγει από την ΕΕ και πολλές εκπονούν σχέδια έκτακτης ανάγκης, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Συνομοσπονδίας Βρετανικών Βιομηχανιών.

Πηγή: newsbeast.gr