«Μετακομίζει» ο θερινός κινηματογράφος «Θανάσης Βέγγος»

Σύμφωνα με τον Δήμο Αγίας Παρασκευής ο χώρος είναι ακατάλληλος για την τήρηση των μέτρων ασφαλείας

Τα μέτρα ασφαλείας και προστασίας της δημόσιας Υγείας από τον κοροναϊό, θα οδηγήσουν τη δημοτική Αρχή της Αγίας Παρασκευής στη «μετακίνηση» του θερινού δημοτικού κινηματογράφου «Θανάσης Βέγγος».

Σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό και Αθλητικό Οργανισμό του δήμου, η απόφαση να μην πραγματοποιηθούν φέτος οι θερινές προβολές στον χώρο όπου γίνονται τα τελευταία 5 χρόνια, δηλαδή στο πάρκο «Σταύρος Κώτσης», είχε ήδη ληφθεί. Κι αυτό μετά τη διαπίστωση ότι ο συγκεκριμένος χώρος είναι ακατάλληλος για να τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την πρόληψη της διάδοσης του covid-19. Από την άλλη μεριά όμως, στον δήμο δεν θέλουν να στερηθούν οι δημότες μια πολιτιστική και ψυχαγωγική διέξοδο. Έτσι, αποφασίσθηκε η μεταφορά των προβολών, για φέτος, στον χώρο του 2ου Γυμνασίου Αγίας Παρασκευής.

Όπως αναφέρουν ο δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς και ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΠΑΟΔΑΠ Σπύρος Παπασπύρος, οι λόγοι που οδήγησαν στην επιλογή του συγκεκριμένου χώρου, είναι το γεγονός ότι κρίνεται κατάλληλος για τον απόλυτο και ευχερή έλεγχο της τήρησης των ισχυόντων υγειονομικών πρωτοκόλλων, το ότι λειτουργούσε και παλαιότερα με εξαιρετική επιτυχία στον χώρο αυτό, το ότι η δυναμικότητά του, παρά τα περιοριστικά μέτρα, είναι ικανοποιητική, το ότι ως πολιτιστική δράση οι κινηματογραφικές προβολές δεν έρχονται σε αντίθεση με τον χώρο και φυσικά το γεγονός ότι οι προβολές αυτές δεν παρεμποδίζουν τη λειτουργία του σχολείου, αφού θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια των σχολικών διακοπών.

Οι κινηματογραφικές προβολές και η γενικότερη λειτουργία θα πραγματοποιηθούν με μέριμνα του ΠΑΟΔΑΠ και η είσοδος θα είναι ελεύθερη. Θα τηρηθούν όλες οι υγειονομικές προβλέψεις και όλοι οι κανόνες ασφαλείας, αλλά και οι νόμιμες διαδικασίες για τις προβολές, θα υπάρξει μέριμνα για τον σεβασμό του χώρου, τη φύλαξή του σε 24ωρη βάση, ενώ οι επιπλέον δαπάνες (νερό, ηλεκτρικό ρεύμα) θα καλυφθούν οικονομικά και εάν υπάρξει οποιαδήποτε φθορά, αυτή θα αποκατασταθεί πριν το ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς.

Η έναρξη των προβολών θα πραγματοποιηθεί εντός του Ιουλίου και η λήξη τους με την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου. Το πρόγραμμα και ο κανονισμός λειτουργίας αναμένεται να ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κοροναϊό

Πηγή: news.gr