Μήλος: Έτσι είναι το σπίτι μας στο Κλήμα απ’ το 1897 (video)

Η πανέμορφη Μήλος, είναι γνωστή κυρίως για τρεις λόγους. Για το διάσημο άγαλμα της Αφροδίτης της Μήλου, που μπορεί να φιλοξενείται αυτή τη στιγμή στο Λούβρο, όμως βρέθηκε στο Κλήμα, για τα Σύρματα στο Κλήμα και τέλος για τις σμαραγδένιες παραλίες της.

Μια θέση για την Αφροδίτη της Μήλου

Πιο συγκεκριμένα, το 1820 σε ένα χωράφι κοντά στο Κλήμα ένας αγρότης ξέθαψε το άγαλμα της Αφροδίτης της Μήλου. Πλέον στο μέρος αυτό υπάρχει μια πινακίδα ενημέρωσης. Το αντίγραφο του αγάλματος μπορεί να το θαυμάσει κανείς στο Αρχαιολογικό Μουσείο στην Πλάκα.

Πρωταγωνιστεί σε κάθε ταξιδιωτικό αφιέρωμα, φωτογράφοι από το εξωτερικό έρχονται για μία και μόνο λήψη και χιλιάδες τουρίστες περπατούν στο «θαλασσινό» μονοπάτι τους. Ο λόγος για το Κλήμα, τη διάσημη περατζάδα της Μήλου, που προσελκύει κόσμο από όλο τον κόσμο για να δει από κοντά τα Σύρματα. Τα Σύρματα είναι τα χαρακτηριστικά διώροφα σπίτια των ψαράδων, όπου αποθήκευαν στο κάτω μέρος του σπιτιού τις βάρκες για να τις προστατεύουν από την κακοκαιρία. Ο συγκεκριμένος οικισμός ξεχωρίζει για τα γραφικά σπίτια με τις χρωματιστές πόρτες. Αξίζει να κάνεις τη περατζάδα και να περιμένεις τη δύση του ηλίου για να βγάλεις μια από τις καλύτερες φωτογραφίες.

Πηγή: newsit.gr