Μέσα Από Την Αυτοάμυνα Μαθαίνουμε Στα Παιδιά Την Ευγένεια

Η ευγένια είναι από τα πιο σημαντικά εφόδια που μπορούμε να δώσουμε στα παιδιά. Δημιουργώντας ευγενικά παιδιά, είναι σα να δημιουργείς μια κουλτούρα ειρήνης.

Είναι ένας μεγάλος σύμμαχος της Αυτοάμυνας και ένα μεγάλο «συν» που μπορεί να αλλάξει ριζικά τον κόσμο. Ολα τα παιδιά, παίρνουν τα πρώτα ερεθίσματα από το σπίτι και αμέσως μετά απο τις ενασχολήσεις τους (σχολείο, χόμπι, παρέες κτλ). 

Ας δούμε όμως, ποια είναι τα βασικά που πρέπει να εστιάσουμε ώστε να έρθουμε πιο κοντά στους στόχους μας: 

-Μιλάμε στα παιδιά με παραδείγματα ευγένειας – Τους μαθαίνουμε να μοιράζονται συναισθήματα και αντικείμενα με άλλα παιδιά και τους εξηγούμε πως η ευγένεια είναι το κλειδί για τη φιλία.
Αναγνωρίζουμε κάθε φορά που φέρονται ευγενικά – Είναι σημαντικό να αναγνωρίζουμε στα παιδιά κάθε φορά που θα φερθούν όμορφα και ευγενικά σε άλλα παιδιά, χαμογελόντας τους, κάνοντάς τους μια αγκαλιά ή με το να τους πούμε μπράβο.
Φερόμαστε και εμείς οι ίδιοι με ευγένεια και καλοσύνη – Οπως πολύ καλα υποψιαζόμαστε, τα παιδιά βλέπουν τα πάντα, ακόμα και όταν εμείς νομίζουμε ότι δε βλέπουν!
Γι’ αυτό και ως ενήλικες, θα πρέπει να γίνουμε το «μοντέλο» τους με διάφορους τρόπους. Κρατήστε την πόρτα σας ανοιχτή για τον καθένα. Αντιμετωπείστε τις δύσκολες καταστάσεις με ηρεμία και χωρίς φωνές. Μιλήστε με το συνεργάτη σας τον/τη σύζυγο σας ευγενικα, ακόμα και όταν διαφωνείτε. 
Μαθαίνουμε τα παιδιά να αποδέχονται την καλοσύνη που τους δίνουν – Είναι σημαντικό, να μάθουν τα παιδιά να αναγνωρίζουν την καλοσύνη και την ευγένεια που τους δίνεται, όπως επίσης να την αναφέρουν και να μάθουν να ευχαριστούν τα άτομα αυτά. Οσο απασχολημένα και να είναι, να βρίσκουν χρόνο να δείχνουν στα δικά τους άτομα ότι είναι εκεί, χωρίς κάποιο αντάλλαγμα. 
Έτσι, τέλος, όταν τα παιδιά θα καταλάβουν τη σημαντικότητα της καλοσύνης και της ευγένειας, θα είναι πιο ευτυχισμένα, πιο σωστά προς την κοινωνία και θα μπορούν και τα ίδια να είναι το καλύτερο παράδειγμα και για τα υπόλοιπα παιδιά.

Follow Facebook | instagram | www.zerotactics.com

Πηγή: likewoman.gr