Κατηγορούνται Έλληνες δημοσιογράφοι οτι παρακολουθούσαν μεταμφιεσμένοι την ασφάλεια του πρωθυπουργού στη Νέα Υόρκη – Παππάς: Αθλιότητα αυτό που συνέβη

– Παππάς: Η ευθύνη των δημοσιογράφων που αποφάσισαν να προβούν σε αυτή την αθλιότητα είναι τεράστια
– Οι δύο δημοσιογράφοι εργάζονται στους τηλεοπτικούς σταθμούς Star και Alpha
– Κατηγορούνται πως είχαν πλαστογραφήσει την υπογραφή ενός συνεργάτη του υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά
– Ακόμη πως χρέωσαν… μικρογεύματα στο δωμάτιό του!
– Πρόκειται να ασκηθεί δίωξη για πλαστογραφία
– Αστεία χαρακτηρίζει τα δημοσιεύματα περί σύλληψής του ο δημοσιογράφος Δημήτρης Σουλτογιάννης

Ένα περιστατικό με πρωταγωνιστές δύο Έλληνες δημοσιογράφους και τον υπουργό Επικρατείας στη Νέα Υόρκη κυριαρχεί τις τελευταίες ώρες. Οι δύο δημοσιογράφοι του Star και του Alpha κατηγορούνται πως παρακολουθούσαν μεταμφιεσμένοι τον Νίκο Παππά που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ.

Χρέωναν μικρογεύματα στο δωμάτιό του!

 

Σύμφωνα με όσα αναφέρει τηλεγράφημα του πρακτορείου ΑΠΕ - ΜΠΕ, έφτασαν μάλιστα στο σημείο να πλαστογραφήσουν την υπογραφή συνεργάτη του κ. Παππά στο ξενοδοχείο Westin New York Grand Central και να χρεώσουν μικρογεύμα στο δωμάτιό του.

Και οι δύο αφέθηκαν προσωρινά ελεύθεροι, και σύμφωνα με πληροφορίες εναντίον τους πρόκειται να ασκηθεί δίωξη για πλαστογραφία

Οι δυο δημοσιογράφοι δήλωσαν ψευδώς στις αστυνομικές αρχές ότι είναι μέλη της αποστολής του Έλληνα πρωθυπουργού που αναμένεται στη Νέα Υόρκη.

Κίνησαν υποψίες όταν εντοπίστηκαν να παρακολουθούν και να φωτογραφίζουν τα μέλη της ασφάλειας του πρωθυπουργού που είχαν φτάσει νωρίτερα.

Σχολιάζοντας το περιστατικό στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο Νίκος Παππάς έκανε λόγο για αθλιότητα. «Eίναι προφανές ότι η ευθύνη των δημοσιογράφων που αποφάσισαν να προβούν σε αυτή την αθλιότητα είναι τεράστια όσο και αν προκαλεί θυμηδία. Η ευθύνη αυτών που τους έβαλαν να κάνουν ό,τι έκαναν είναι ακόμα μεγαλύτερη».

Να σημειωθεί πως ο υπουργός Επικρατείας βρίσκεται στη Νέα Υόρκη, προκειμένου να συμμετάσχει στην αυριανή Σύνοδο του ΟΗΕ στο πλαίσιο της αποστολής με επικεφαλής τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.
 

 

1/2Για το περιστατικό στη Ν.Υ:Είναι προφανές ότι η ευθύνη των δημοσιογράφων που αποφάσισαν να προβούν σε αυτή την αθλιότητα είναι τεράστια,

— Νίκος Παππάς (@nikospappas16) September 18, 2016

 

2/2 όσο και αν προκαλεί θυμηδία. Η ευθύνη αυτών που τους έβαλαν να κάνουν ό,τι έκαναν είναι ακόμη μεγαλύτερη.

— Νίκος Παππάς (@nikospappas16) September 18, 2016

 

Σουλτογιάννης: Τουλάχιστον αστεία τα δημοσιεύματα περί συλλήψεώς μου

Σε απλή εξακρίβωση των στοιχείων του από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ αποδίδει το περιστατικό ο δημοσιογράφος Δημήτρης Σουλτογιάννης, χαρακτηρίζοντας τουλάχιστον αστεία τα δημοσιεύματα περί συλλήψεώς του επειδή έκανε το καθήκον του.

Οι αμερικανικές αρχές έχουν εντείνει τα μέτρα ασφαλείας μετά και την έκρηξη στην πολυσύχναστη συνοικία Τσέλσι στο Μανχάταν, καθώς από αύριο αναμένονται στην αμερικανική μεγαλούπολη ηγέτες απ’ όλο τον κόσμο προκειμένου για να λάβουν μέρος στην ετήσια Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Πηγή : newsit.gr